Održana izložba pasa mešanaca na Kamenjaru

Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "Pan Novi Sad" i JKP "Zoohigijena i veterina" u saradnji sa Etno kompleksom "Drevna" organizovali su izložbu pasa mešanaca na Kamenjaru, kako bi skrenuli pažnju na tu vrstu kućnih ljubimaca i promovisali udomljavanje napuštenih životinja.
Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine "Pan Novi Sad" i JKP "Zoohigijena i veterina" u saradnji sa Etno kompleksom "Drevna" organizovali su izložbu pasa mešanaca na Kamenjaru, kako bi skrenuli pažnju na tu vrstu kućnih ljubimaca i promovisali udomljavanje napuštenih životinja.

Manifestaciji je prisustvovao šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović, koji je skrenuo pažnju na značaj odgovornog vlasništva u rešavanju problema pasa i mačaka lutalica.

"Najbolje je delovati preventivno i kontinuiranim akcijama pozivati ljude da ne napuštaju svoje ljubimce, jer time se stvara problem koji pogađa sve. Bez obzira na sve usluge JKP 'Zooohigijena i veterina Novi Sad', ipak je najbolje da pas postane nečiji veran prijatelj i dobije svoj dom. Novi Sad se ističe po tome što institucionalno sarađuje sa svima koji su zainteresovani za ovu temu, što daje mnogo bolje rezultate, i doprinosi humanom odnosu prema životinjama", istakao je Petrović i pozvao sugrađane da dođu na ovakve manifestacije, ili da posete prihvatilište, i tu pronađu svog kućnog ljubimca.

Izložba je izazvala veliko interesovanje, a bila je otvorena za sve ljubitelje životinja, one koji imaju ili žele da imaju pse kako bi se družili i razmenli iskustva.

Namera organizatora bila je da pokažu da mešanci zavređuju jednaku pažnju kao i rasni psi, a takmičenje se odvijalo u nekoliko zanimljivih kategorija.

  • Mira

    25.11.2014 11:44
    Kazite bar jednom istinu
    Nisu krivi mesanci, oni su divni. Bilo je ljudi koji su iskreno ovo podrzali, ali zasto se nisu zapistali gde su druga udruzenja, sem Prihvatilista Drazevac, zasto nisu dosla novosadska udruzenja. Pa zato sto ne odobravaju rad zoohigijene, i onoga sto psima cini u nazovi prihvatilistu u Futogu, za koje mnogi koji su dosli i podrzali izlozbu i ne znaju da postoji, tek ne znaju kako je psima tamo. TO je bio bojkot! A gradjani su mislili da je to izlozba, da nece biti namestanja, sada je ispalo da je to bilo zbog udomljavanja???? Pa na izlozbu dolaze udomljeni sa vlasnicima. Znaci totalna konfuzija, neznanje organizatora, bez jasnog cilja. Zao mi je sto nema nikakvog programa za napustene, sto je preuzelo inicijativu udruzenje koje saradjuje sa zoohigijenom nekriticki, koje okrece glavu od problema, pa ona udruzenja koja hoce da postuju zakon i koja nesto mogu da urade i rade potiskuje svojim misljenjem udruzenje koje misli da samo postoji KINOLOGIJA.
  • hmmm

    25.11.2014 11:12
    futog
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.751443364916776.1073742079.139019632825822&type=3 ovo su fotografije necistog dela u Futogu. Slobodno pogledajte, nijedna kamera nije snimila ovo, nijedan prilog nije uradjen na ovu temu. Zasto? Zasto se necisti deo ne izgradi u Sangaju kada se vec ulazu novci i da dobijemo jedno koliko je to moguce normalno prihvatiliste u kojem ce biti sva drustva dobrodosla.Fotografije je nacinilo udruzenje Spans koje nema saradnju sa Zoohigijenom bas zbog ovakvog stanja. Sta to ovo JKP zeli da sakrije u Futogu?
  • Zoksi

    24.11.2014 22:21
    yr
    bolje je da se ovako nesto desava i deca vide kako se neguju i postuju zivotninje ai da ne moraju biti neke skupe i rasne, ovo je za svaku pohvalu. treba da preraste u tradiciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti