Ombudsman nagradio najbolje novinarke

Novinarkama Violeti Jovanov Peštanac, Vladimiri Dorčovoj Valtnerovoj i Tijani Janković danas su uručene nagrade za najbolji medijski prilog o temi "Učešće žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina".
Novinarkama Violeti Jovanov Peštanac, Vladimiri Dorčovoj Valtnerovoj i Tijani Janković danas su uručene nagrade za najbolji medijski prilog o temi "Učešće žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina".

One su, po oceni žirija, svojim medijskim prilozima, kreativnošću i originalnošću, doprinele podizanju svesti javnosti o značaju rodne ravnopravnosti u oblasti prava nacionalnih manjina i afirmisanju uloge žena u nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

- Zadovoljni smo kvalitetom priloga, ali ne i brojem učesnika na konkursu - izjavila je na dodeli nagrada pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih. Novinari moraju, po njenom mišljenju, pokazati više interesovanja za položaj žena u društvu. - U manjinskim zajednicama žene su zastupljene tamo gde se radi, ali ne i tamo gde se odlučuje, što je još jedna potvrda da nema razumevanja za ulogu žena, pre svega u nacionalnim savetima, a zatim i u društvu - kazala je ombudsmanka.  

- U medijskom prostoru Srbije, uloga žena se ne vidi i ne prepoznaje. Ako su u tom prostoru i prisutne, onda je to prisustvo u skladu sa tradicionalnom ulogom žene kao majke, supruge, čuvarke tradicije i nacionalnog identiteta - istakla je Gordana Janković, šefica odeljenja za medije Misije OEBS u Srbiji. Uloga medija, po njenim rečima, nije samo da informišu o onome šta se svakodnevno dešava, nego je njihova uloga i u tome da obrazuju i predviđaju nove društvene odnose i obrasce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti