Opremanje novosadskih vrtića zavisi od rebalansa budžeta

Račun "Radosnog detinjstva", koji je zbog duga od 29 miliona dinara polovinom juna blokirao "Novi Sad-Gas", trebalo bi da bude odblokiran za dva dana, rekao je direktor te predškolske ustanove Marko Grgurović.
Račun "Radosnog detinjstva", koji je zbog duga od 29 miliona dinara polovinom juna blokirao "Novi Sad-Gas", trebalo bi da bude odblokiran za dva dana, rekao je direktor te predškolske ustanove Marko Grgurović.

Veliki deo tog duga već je rešen, a preostalih tri miliona dinara, koliko se potražuje po prinudnoj naplati, "Radosno detinjstvo" isplatiće iz sopstvenih sredstava. "Nekoliko puta smo razgovarali sa nadležnima u Gradu, ali smo ipak odlučili da taj dug otplatimo sopstvenim novcem. Imamo obaveze i prema dobavljačima i nadamo se da će se problem sa računom rešiti za dan - dva, pa će i isplate ići redovno", rekao je Grgurović za "Dnevnik".

Na sledećoj sednici Skupštine grada, koja će se održati sredinom ovog meseca, gradski odbornici trebalo bi da raspravljaju o rebalansu budžeta grada. Ukoliko sve bude išlo po planu, a u rebalansu bude opredeljen novac i za "Radosno detinjstvo" novi vrtići biće opremljeni do kraja leta.

"Od nadležnih u Gradu sam dobio uverenje da će sve biti onako kako je i planirano. U rebalansu budžeta trebalo bi da dobijemo novac za opremanje novih objekata, a za to nam je potrebno oko 25 miliona dinara. Verujem da ćemo u septembru imati i te objekte na raspolaganju", rekao je Grgurović.

Otvaranjem vrtića u Radničkoj ulici "Radosno detinjstvo" će zaposlenim majkama pružiti novu uslugu, jer će organizovati jaslice za decu od šest meseci do godinu dana.

"Planiramo da otvorimo jaslice za najmlađu decu, a za njih je potrebno nabaviti poseban nameštaj kako bi se prostorije što adekvatnije opremile. Sve dok se objekat u Radničkoj ulici u potpunosti ne opremi nameštajem i ne verifikuje, nećemo upisivati decu", kaže Grgurović.

Za opremanje novih vrtića PU "Radosno detinjstvo" već je dobilo 20 miliona dinara, novac koji je, po rečima Grgurovića, nemenjen za opremanje kancelarijskih prostora i kuhinja gde je oprema zastarela i često se kvari. Preostalu potrebnu sumu, koju će tražiti od Grada, upotrebiće za nameštanje soba i kupovinu opreme za obrazovanje, kulturu i sport. U nove vrtiće u Radničkoj ulici i u Veterniku moći će da se smesti još 600 dece.

  • 02.07.2014 13:38
    liman 2
    Ma kad bolje razmislim -STACE NAMA VRTICI,SKOLE i OSTALE GLUPOSTI,i onako se diplome kupuju a kad jos malo razmislim ,pa oni nas ubedjuju da nam ni deca bas nisu neophodna...puno kostaju i svasta traze a kada odrastu misle da imaju pravo da rade i da stvaraju porodice...pa gde to ima...NEMA VRTICA ,SKOLA iOSTALIH GLUPOSTI ,NEMOJTE ULIVATI LAZNU NADU DA SE NEKO ZBOG TOGA SEKIRA.
  • anonimus

    02.07.2014 12:28
    a za plate?
    Na njihovom sajtu bajnih zanimanja:
    link http://predskolska.rs/?p=29

    a gde ostalih 300 koji dobijaju plate
  • 02.07.2014 12:13
    stanje parnog kotla
    evo ovako
    dvoje dece idu u vrtic sele ih po sobama i drugim vrticima jer nemaju namestaj za njhovu grupu. Usput mi dete kaze da je jedna vaspitacica jako gruba sa njima, place kuka moli nece u vrtic.... Nemamo vode u zgradi jer vodovod nece da dodje, nemamo lift jer investitor nece da ga ugradi, nemamo zakon za sve njih i ja jos trazim razlog da ostanem u ovoj zemilji ali ga uporno ne vidim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti