Ostavka direktora Novosadskog sajma

Ge­ne­ral­ni di­rek­tor No­vo­sad­skog saj­ma Dra­gan Lukač podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saznaje 021.
Ge­ne­ral­ni di­rek­tor No­vo­sad­skog saj­ma Dra­gan Lu­kač podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, saznaje 021.

Za sada nije poznat razlog, a sem njega ostavku je podnela i fi­nan­sij­ska di­rek­to­rka Gordana Ćuk.

O mogućoj Lukačevoj smeni se piše još od maja, a nakon "rekonstrukcije" gradske vlasti letos je kao mogući naslednik pominjan Aleksandar Pribić, socijalista i bivši direktor Toplane. Prethodno je smenu tražio predsednik novosadskih socijalista i Skupštine grada Siniša Sević zbog, kako je kazao, načina na koji posluje Novosadski sajam.

S druge strane, Lukač tvrdi da se prošloj godini u investiciono održavanje uložilo 82 miliona dinara, bez čega bi se Sajam sam od sebe urušio, a da je ostvarena finansijska dobit od preko 9,5 miliona dinara. Inače, Pri­vred­ni sud za­ka­zao je na­sta­vak sed­ni­ce Skup­šti­ne akcio­na­ra ovog pred­u­ze­ća za 28. ok­to­bar, na ko­joj bi, iz­me­đu osta­log, trebalo po­no­vo da se na­đe fi­nan­sij­ski iz­ve­štaj o po­slo­va­nju u 2013. godi­ni.

Dnev­ni red bi tre­ba­lo da sa­dr­ži i iz­bor no­vog pred­sed­ni­ka Skup­šti­ne ak­ci­o­na­ra kao i čla­no­va Nad­zor­nog od­bo­ra, jer su pred­stav­ni­ci iz re­da SNS pod­ne­li ostav­ke, ka­ko ne bi ima­li više funk­ci­ja isto­vre­me­no. Lukačeva ostavka dolazi nakon velikih nesuglasica koalicionih partnera, odnosno SPS i SNS, ali i krize koja je zahvatila ovaj još uvek veliki novosadski brend, o čemu je 021 nedavno i pisao.

Lukač je inače i predsednik Regionalne privredne komore Novi Sad, a na direktorsko mesto na Sajmu imenovan je pre godinu i po dana.

  • maca

    09.10.2014 05:23
    ribica
    Uvaženi Gradonačelniče NS još samo da Lukača postavite za gradskog menadžera pa Bog da nas vidi. Razmislite o tome
  • istina

    08.10.2014 11:44
    Svi direktori su doveli svoje poltroncice, od Koprivice, Andrejevica i ovog dr fabusa, ti klanovi su uvek postojali,od vajkada, a postene i vredne radnike sajma i novosadjane, je svaki direktor proganjao jer nije njihov" kadar"tate su stitili svoje sinove, kumovi- kumove, sve se partije izredjale i izvredjale postenog radnika, a takvih je bilo malo koji nisu bili niciji, e oni su platili svoje.
  • 08.10.2014 11:03
    komentari svedoce u kakvom banana drustvu zivimo i da smo dobili sta smo trazili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.