Otkazivanje sirena i dalje misterija

I dalje nije poznato zbog čega je Vlada Srbije poslala dopis kojim se otkazuju sirene kojim je trebalo da se obeleži godišnjica bombardovanja.
I dalje nije poznato zbog čega je Vlada Srbije poslala dopis kojim se otkazuju sirene kojim je trebalo da se obeleži godišnjica bombardovanja. Kako za 021 kaže zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić, još se ne znaju razlozi slanja misterioznog dopisa.

"To nije bila odluka lokalne samouprave, već republike, a mi i dalje ne znamo razloge tog dopisa", kaže Mandić.

Pošto značaj obeležavanja NATO bombardovanja Jugoslavije nije samo komemorativnog karaktera, trebalo je da sirene predstavljaju generalnu proveru sistema za uzbunjivanje. Prema Mandićevim rečima, sirene su tom prilikom proverene iako se nisu oglasile.

"Sirene su tada proverene iako nisu svirale i ubeđen sam da će u najskorijem roku biti osposobljene", navodi zamenik gradonačelnika.

Podsećamo, Uprava za vanredne situacije je pet minuta pre zakazanog oglašavanja sirena za uzbunu dobila dopis od republičke Vlade u kom je pisalo da se zvučni signal otkazuje. (M.S.)

  • ddd

    31.03.2011 07:33
    @psihijatar
    To je verovatno tužna istina, ali ne i opravdanje da niko ne objasni razlog zabrane - pa makar nas i lagali. Jednostavno ako je nešto najavljeno pa u poslednjem trenutku zabranjeno, normalno je da javnost uz zabranu zna i razlog.
  • Sremac

    31.03.2011 07:13
    SRAM VAS BILO PRODANE DUŠE
    Dakle,opet Beograd odlučuje o našim tugama,radostima,štrajkovima,novcima...Neka se stidi onaj koji je doneo udvaračku NATO odluku.
  • 31.03.2011 05:46
    Nekada su sirene uključivane svake prve srede u mesecu i time je vršena provera ispravnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti