Otvoren sajam zlatarstva i časovničarstva

Na Novosadskom sajmu danas je otvorena 18. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj", na kojoj će svoje proizvode i usluge predstaviti više od 50 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske i Nemačke.
Na Novosadskom sajmu danas je otvorena 18. Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva "Sjaj", na kojoj će svoje proizvode i usluge predstaviti više od 50 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Turske i Nemačke.

Tu četvorodnevnu sajamsku manifestaciju, jedinstvenu u regionu, svečano je otvorio novosadski metalac Lajoš Lukači, koji sa svojom porodicom već četvrt veka brine o mehanizmu i tačnosti sata na Petrovaradinskoj tvrđavi jer, kako je rekao, zna i to da radi, iako sebe ne smatra časovničarom.

Obraćajući se prisutnima Lukači je podsetio na značaj tog sata "simbola Novog Sada, pa i pokrajine", koji već više od dva i po veka verno služi ljudima, i napomenuo da je mehanizam časovnika na Trvrđavi osetljiv na jače promene temperature vazduha, što zahteva češće podešavanje.

U ime domaćina manifestacije, izlagače i goste pozdravio je rukovodilac Službe korporativnih komunikacija Novosadskog sajma Boris Nadlukač istakavši da je u ovoj jubilarnoj godini, u kojoj ta sajamska kuća obeležava devet decenija postojanja, izložba "Sjaj" za 10 odsto veća nego lanjska.

Ta priredba zadržala je međunarodni karakter, kao mesto okupljanja poslovnih ljudi u oblastima zlatarstva i časovničarstva, rekao je on naglasivši da je izložba "Sjaj" zadržala reputaciju važnog poslovnog događaja u regionu.

U Hali "Master" Novosadskog sajma će do nedelje posetiocima biti na raspolaganju, za kupovinu ili razgledanje, raskošan i moderan nakit, vrhunski brendovi časovnika, oprema i alati za zlatarstvo.

Izlagači predstavljaju zlatni i srebrni nakit s dijamantima, dragim kamenjem i kristalima "svarovski", poludrago kamenje, venčano prstenje, mašinski bušene cirkone, nakit od nerđajućeg čelika, opremu za bušenje ušiju, satove kao i srebrnu bižuteriju, minerale i stene.

Kao i prethodnih godina, moći će da se dobiju i informacije o obrazovanju kadrova u zlatarstvu, novim tehnikama u izradi i modernom dizajniranju nakita.

Ulaz je besplatan, uz obaveznu registraciju i prolazak kroz detektor za metal.

  • 07.11.2013 23:38
    Nemam novca
    ni za sat ni za nakit. A i onaj koji imam ne nosim da mi neko ne bi otrgno i prodao u 'Otkup zlata'.
  • Huncut

    07.11.2013 20:28
    Svidja mi se sto je Lajos Lukaci otvorio sajam. Licno sam upoznao coveka, odlican je...:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.