Otvorena prodavnica i polovnih igračaka u Zmaj Jovinoj

Prodavnica polovnih igračaka, bebi opreme i školske opreme za đake "La Linea" nalazi se u Zmaj Jovinoj 22, a predstavlja veliko olakšanje brojnim roditeljima koji nisu u mogućnosti da svojoj deci kupe nove igračke.
Prodavnica polovnih igračaka, bebi opreme i školske opreme za đake "La Linea" nalazi se u Zmaj Jovinoj 22, a predstavlja veliko olakšanje brojnim roditeljima koji nisu u mogućnosti da svojoj deci kupe nove igračke.

Prodavnica postoji oko mesec dana, a prema rečima vlasnika Borisa Parabuckog, još uvek se nalazi u probnoj fazi, kada je bitno predstaviti se potencijalnim kupcima.

"Ideja je nastala iz činjenice da su igračke u ovom trenutku veoma skupe, što znam kao roditelj. Kao i deca, volim i ja igračke i primećujem da one decu zanimaju samo izvesno vreme, nakon čega traže drugu zanimaciju. Da iskorišćene, ali u dobrom stanju te igračke ne bi skupljale prašinu, smislili smo da otvorimo radnju za prodaju polovnih igračaka. Iako radimo samo mesec dana, posao ide zaista dobro, ali očekujemo još veći odaziv", kaže za 021 vlasnik radnje u pasažu Zmaj Jovine.

On naglašava da je jedan od podstreka za pokretanje ovog biznisa problem preskupe opreme za bebe: kolica, garderoba, hranilice i kreveci mnogima stoje u kući, dok neki roditelji nemaju uslove da svojoj deci obezbede tu opremu. Na ovaj način, objašnjava Parabucki, mnogim roditeljima se rasterećuje budžet, jer po ceni od 50 do 5.000 dinara mogu da opreme svoje mališane.

"Počeli smo sa prodajom opreme za bebe, da bismo ponudu proširili igračkama. Istina, prvo smo ubedili prijatelje da svoje igračke donesu i da na njima testiramo tražnju, a ispostavilo se da je ideja odlična. Sada je na nama da stvorimo kritičnu masu i ubedimo ljude da mogu da nam veruju, te da su igračke bezbedne za upotrebu", kaže za 021 vlasnik La Linee.

On napominje da ne prihvata sve igračke: pre svega, one moraju da budu čiste i bezbedne za upotrebu, kvalitetne i dobro očuvane, a neispravne i neočuvane igračke se ne primaju.

"Ne bi bio problem ni da mi operemo igračke, ukoliko neko nije u mogućnosti, ali cenim kvalitet i skoro sve igračke su od poznate marke. Na ljudima je da objekte koje žele da prodaju donesu, plate zakup police 300-400 dinara, a ukoliko ostvare prodaju, ceo prihod ide njima. Mi zarađujemo od zakupa police", kaže Parabucki i naglašava da je period zakupa najviše dve nedelje.

Takođe, deca mogu da dođu u radnju i slobodno se igraju sa igračkama, bez obaveze da ih nakon igre kupe.

Podsetimo, od prošle godine su u Novom Sadu popularne prodavnice polovne robe, u kojima se građanima izdaju police za prodaju na nedelju dana, uz zakup od 300 do 700 dinara. Vlasnici ovih prodavnica ne uzimaju profit od prodaje, već samo od izdaje polica, a građani sami formiraju cenu robe. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • matorko

    03.09.2014 11:08
    malo sam prerastao igračke, ali ovo mi je simpatično. ako nađem neki dobar autić koji me podseća na detinjstvo, možda sam sebi nešto poklonim :D
  • Ništa mi se

    03.09.2014 07:40
    ne sviđa
    Je..m ti državu kad pazarimo polovnu obuću, odeću, knjige pa sad i igračke i bebi opremu !!!! Još samo gaće tuđe da navučemo ....
  • Ivan

    02.09.2014 16:59
    @Trgovačka Knjiga
    O cemu ti to, naravno da je komisiona prodaja i dalje dozvoljena, guglaj malo nase zakone!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti