021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
Auto Continental
6
Vesti • 09:05 > 14:52 06. 01. 2013. | Beta

Pajtić: "Gašenje RBV zbog političkih pritisaka"

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je do odustajanja od dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine (RBV) i kasnije odluke o gašenju te banke došlo zbog političkih pritisaka i posledica tih pritisaka.

pajtara1

Pajtić je za "Dnevnik" naveo da opstanak RBV nije bio interes nove republičke vlasti i zapitao kako je moguće da se istovremno s gašenjem ove banke Vlada Srbije odlučila na dokapitalizaciju Komercijalne banke za koju je izdvojila sto miliona evra u gotovini.

Prema njegovim rečima, pokrajinska vlada je u takvoj situaciji uspela da se izbori za to da se formira Razvojni fond Vojvodine koji će preuzeti imovinu i potraživanja RBV u vrednosti od najmanje 18 milijardi dinara.

Na taj način će, kako je rekao, biti sačuvana sredstva koja je Pokrajina ulagala u RBV, a novi Fond će, po još povoljnijim uslovima moći da podstiče razvoj privrede, poljoprivrede, investicije i otvaranje novih radnih mesta.

- Odustali smo od dokapitalizacije RBV zato što ni jedna banka na svetu ne može da izdrži takve pritiske, odnosno to da resorni ministar u parlamentu proziva i kritikuje njene deponente, pri čemu su ti deponenti službena tajna te banke - rekao je Pajtić.

On je istakao da je zanimljivo da isti oni koji napadaju RBV istovremeno ulaze u dokapitalizaciju republičke Komercijalne banke, gde upumpavaju sto miliona evra.

Govoreći o razlozima zbog kojih je Pokrajina odlučila da preuzme Metals banku pre nekoliko godina i preimenuje je u Razvojnu banku Vojvodine, Pajtić je rekao da je u dogovoru sa tadašnjim guvernerom i državnim vrhom doneta takva odluka jer bi njeno propadanje za posledicu imalo gubitak desetina hiljada radnih mesta u Vojvodini i pucanje finansijskog sistema u zemlji.

- Mi smo u procesu saniranja RBV imali saradnju sa prethodnom republičkom vladom. Nažalost, u Srbiji kako se promeni vlada, tako se menja i državni interes i počinje sve od nule. A izgleda da se interesi nove vlade u velikoj meri svode na potiranje svega što je radila prethodna, pa je to bio slučaj i sa RBV - ocenio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Pokrajini ništa drugo nije preostalo pod takvim pritiscima nego da odustane od dokapitalizacije i sačuva sredstva koja je investirala u RBV osnivanjem Razvojnog fonda Vojvodine.

Na pitanje da li se može desiti da i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine doživi istu sudbinu kao RBV, Pajtić je rekao da je u ovoj zemlji "prevelik broj ljudi koji su umislili da su Ilija Čvorović, i koji vide zaveru i protivzakonito ponašanje na svakom koraku".

Pajtćevo poređenje "jeftino politikantstvo"

Poređenje Komercijalne banke i Razvojne banke Vojvodine (RBV) je "jeftino politikanstvo" i pokušaj bežanja od odgovornosti pokrajinskog premijera Bojana Pajtića za ogromne gubitke RBV, saopštilo je danas Ministarstvo finansija i privrede. Ministarstvo smatra da niko ne sme biti zaštićen niti aboliran za gubitke koji su građane Srbije oštetili za oko 300 miliona evra.

"Poređenje Komercijalne banke i RBV od strane gospodina Bojana Pajtića pokazuje njegovo elementarno nepoznavanje ekonomije i bankarskog sektora", kaže se u saopštenju ministarstva.

Komercijalna banka je, kako je navedeno, trenutno najjača banka u Srbiji i ima ogromnu dobit, dok RBV ima nasuprot tome negativan kapital i "dubiozu" od 150 miliona evra, uz 70 odsto nenaplativih kredita.

"Zbog toga je Pajtićevo poređenje te dve banke više nego skandalozno", navodi ministarstvo.

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (59)
 • jana  - sramno
  Gospodine Pajticu jedini krivac za gasenje ove banke si ti, sad objasni narodu to je kazi istinu, kako si unistio Metals banku, pa sad I RBV, krivac si iskljucivo samo ti i tvoji strucnjaci SRAMNOOO, za nas novosadjane sto ste u vlasti.
 • Трпивоје  - 'ајде
  Па "Металс банка", је и отета и претворена у тзв РВБ, као последица политичког притиска покрајинске власти у сарадњи са централом ДС из Бгд, са жељом да се дође до не наплативих кредита који би касније били покривени из буџета Србије, а за тај износ би био умањен буџет АПВ. Толико о поштеним властодршцима и малом од Покрајине.
 • Грамф
  Пајтић сад некако људскије изгледа на сликама, нема више оног роботског погледа и става. И некако се усукао, не знам...
 • žuta banka  - likvidno nelikvidan
  RBV je funkcionisala po sledećem principu (najčešće primenjivani model).
  Podignete kredit za neke šupe ili stare svinjce, koje vam procenitelji iz ove banke priznaju kao farmu (pilića, svinja, krava...). Vrednost tog kredita daleko premašuje vrednost hipotekarnog zaloga. Nakon toga "dobrovoljno" izdvojite deo kredita za pajtićevu ekipu (imena poznata istražnim organima). Na taj način je "spiskano" više od 300 milona evra.
 • volks  - Boki i Memlez
  Mislim da su vam ( Pajtiću i Elezoviću) namazali dasku i da će uskoro biti klizanja....ma i robije....4-5 godina živiš vrh ali onda robija...
 • Marko  - - @Scotch Bonnet
  Kakve veze ima gde zivim? Zivim u Srbiji kao i Vi. Lose mi je. Sa obrazovanjem i znanjem koje posedujem u nekoj normalnoj zemlji bi ziveo daleko bolje. Volim ovu zemlju i smeta mi lopovluk, ma odakle dolazio. Kako je moguce da RBV ima preko 70% nenaplativih kredita? Pa nisam ja i Vi za to krivi? Cim se pokrene prica gde su pare, odmah se udara na autonomiju. Ponavljam : Pokrajina i DS je imala APSOLUNU moc nad RBV u protekle 4 godine. I ko je kriv?
 • Leo  - - @DSV
  Dokaza ima na pretek! NPCO, DS, Borovica, Saric... Pitanje je samo kakav su dogovor napravili Pajtic i Dinkic. Ko koga i za cega ima u saci. NBS ima uvid u sve dokumente.
 • Scotch Bonnet  - Iluzija Demokratije
  Ne mogu da pogodim gde ti Marko zivis a koliko vidim po komentarima ima dosta onih koji tapkaju u mraku o mnogim stvarima na politickoj sceni Srbije.

  Necu da vam unistavam iluzije da je Srbija demokratska drzava ali cinjenice pokazuju da se ovde radi o jako centralizovanom drzavnom sistemu koji se nije promenio od doba teskog komunizma u Jugoslaviji. Ovaj drzavni sistem je malo doteran od strane Milosevicevih pulena a kasnije je defektno nesposobna vlada Vojislava Dr Kostunice nastavila kontinuitet samounistenja. Tome su naravno podpomogle i snage DS-a sa raznim kohabitacijama i koalicijama sve do dolaska sadasnjih cipkastih radikala.

  Sve je to orkestrirano iz Beograda i nikad od dolaska Milosevica pa do dana danasnjeg se Vojvodina nije nikad pitala o necemu. Vojvodjanska administracija je samo paravan za razne bahanalije i rade iskljucivo kao produzeni krakovi vlasi Beogradskih feuda. Pajtic je kao i mnogi samo zupcanik u zloj masineriji i on se tu nista ne pita, tu je samo da odglumi ulogu po scenariju Beograda kako ne bi doslo do velikih socijalnih nemira u ovoj ustajaloj bari od drzave. A nemiri se polako naziru jer glad ne bira i nema oci.
 • Marko  - - autonomasi
  Autonomasima koji zive isto tako lose kao i ja kao da je vrana popila mozak! Pa zar vam nije jasno da autonomija sluzi samo kao paravan za kradju gradjana? Pa Pokrajina je imala apsolutnu vlast u protekle 4 godine nad RBV. I sada g.Pajtic prodaje nama nesto za bubrege!
 • DSV  - ZAKONITOST
  Dali bilo ko od VAS PAMETNJAKOVICA ima dokaze o nepravilnostima u RBV ??????????
  AKO IMATE na SUNCE ,SUNCE LI VAM ZARKO .
  AKO NEMATE sakrite se pod Dup. tom sto vas placa DA PLJUJETE I ZAVADJATE .
  Sta je zeljni ste jos poljacke Vojvodine ,pa sta ce te jesti KAD JE OTERATE OD SEBE ????
  I mozete da mrzite kolko hocete ali AUTONOMIJA VOJVODINE U SVAKOM SMISLU JE GOTOVA STVAR DO KRAJA 2013.
 • Ttttttttttttttttrt
  Pajticu, postigao si ono sto si hteo,
  ali si izgubio sebe.
 • nepotopivi  - ono kao politika
  Čitam ovog Pajtića i komentare koji kukaju nad sudbinom Vojvodine. Šta je bre vama? RVB je služila isključivo u političke svrhe i pukla je odmah nakon što je pukla i politika koja ju je izmislila! Nema ovo nikakve veze sa politikom i autonomijom, već isključivo su lični interesi u pitanju. Kakvu ja korist kao novosadjanin imam od pokrajinske vlasti, osim što mi se neki tamo Pajtić i Vasin izdaju za nekakve predstavnike? Pred kim i u čemu oni to mene predstavljaju? Ako su za pravu decentralizaciju, zašto onda Srem, Banat i Bačka nisu posebni regioni. Valjda Pančevo i Sr. Mitrovica bolje znaju šta je dobro za njih od nekog pokrajinskog političara iz NS.
 • Obrad  - ovaj je izgubio kompas
  Toliko laži da ni sam jadan više ne zna šta je i kada slagao. Hoće da kaže da niko nije odgovoran za loše poslovanje i da odgvornost ne postoji kada je on lično u pitanju, sve pod izgovorom Beograd je kriv za sve što smo mi uradili u Vojvodini. Treba ti zabraniti da prilaziš novcima. Kako se Bojan približi novci nestanu.
 • sale ns  - A osnivanje RBV ?
  Neverovatno okretanje teza ?! A da li je osnivanje RBV, odnosno preuzimanje na silu ugašene MB imalo političku konotaciju ? Može li odgovor na ovo pitanje gosn. premijeru ?
 • Anonimus
  Jedino se kod nas istraga zove "politički pritisak", a hvatanje kriminalaca-"politički progon"...
 • Anonimus  - konačno znamo istinu
  A ja mislio da je ugašena što je napravila minus u poslovanju od 150 miliona evra i što ima 70 % nenaplativih potraživanja...
 • Scotch Bonnet  - Komentar i Poenta
  Jedini je Dejan svojim komentarom rekao sustinu cele ove price!

  Zatiranje Vojvodine je u pohodu jer je strah od separatizma postao neizleciva paranoja Beograda.

  S razlogom!

  No kao sto znamo na ovim prostorima se istorija ponavlja a Srbi ne uce na svojim greskama pa cemo uskoro imati ponude "vise od autonomije manje od nezavisnosti"

 • Nikola  - na zalost
  Zao mi je obicnih radnika koji ce ostati bez posla u toj banci dok ce se razni direktorcici udomiti vec po drugim bankama. Inace, nikada se ovo ne bi desilo da banka nije pre par godina postala politicka marioneta u rukama DS. Cim se politika umesa u poslovanje, ode mast u propast. Metals banka je pre 5 godina bila daleko zdravija u odnosu na Razvojnu banku pre godinu dana gde su dosli politicari iz DS da je "spase". Vidimo kako su je "spasili". Banka im je posluzila samo kao mehanizam za presipavanje drzavnih para u privatne dzepove svojih politickih saradnika, vlasnika raznih firmi.
 • Lala  -  kada
  će ovaj lik početi ozbiljno da radi svoj posao? Kada će da otvori sva ugašena radna mesta za ovo vreme od kad je predsednik IVa t.j. predsednik Vlade Vojvodine! Nikad! Zašto? Lik je volonter na toj funkciji.Čovek je pretrpan obavezama na fakultetu, u upravnim odborima, u stranačkim telima D.S.e, silnim putovanjima sa svastikom da dete vidi malo bela sveta!Koliko ovom vrednom i predanom čoveku ostaje vremena da radi ono za čega je izabran voljom nas budala koji smo glasali za bolju Vojvodinu B.dr. Pajtić!
 • n/grabez  - dokle vise!
  Dosta viste o RBV DAJTE IzVESTAJ INSPEKTORA NBS
  da znamo o cemu se radi,da vise ne nagadjamo.Videcemo sve sta je bilo u toj Banci.Ljudi ,kao bivsi radnik Neobusa sve mi je poznato!
  Molim izvestaj Narodne Banke Srbije.Gos.Pajtic moze da prica price,izvestaje ce sve reci!
 • brka  - ne bi da se lazemo Boki
  ..drpali ste malo preko te banke, a mozda i niste malo????
 • Anonimus
  Kako nastala, tako i ugašena.
 • ko je KO  - jel to onaj
  Pa jel je to onaj Pajtić što sa radikalima pravi koaliciju u Baču, sram ga bilo ...
 • xxx  - RBV ili Fond - gde je razlika
  Nema razlike između RBV i Fonda. I jedno i drugo služi (će) za krađu naših para i davanje 50% kredita partijskim drugovima.
  Najbolji je sistem subvencionisanje kredita (poput stambenih, ali sada za privredu). Odgovorna banka (strana) daje kredit i mora dobro razmisliti da li će ga naplatiti, dok država pokriva deo kamate.
 • Anonimus
  Ljudi nema razlike izmedju komercijalne i RBV samo ova prva trenutno ima jaca ledja. I jedna i druga ne mogu da posluju samostalno odnosno bez milionskih dokapitalizacija.
 • lalailala  - a gde su eurici
  Pa od TESLA banke ?
 • Edge
  Ovo poredjenje je neprimereno i nesuvislo.Moze da prodje kod neobrazovanih i povrsnih ljudi koji ne razumeju problematiku.RBV je banka koja vec nekoliko puta dokapitalizovana u iznosima preko 150 miliona evra kako bi se pokrili gubici koji su pre svega posledica sumnjivih plasmana kredita po politickoj liniji.Posto je to ''rupa bez dna'' sa 70% nenaplativih kredita, u kojoj postoje sumnje u brojne malverzacije ova praksa je morala biti zavrsena.Komercijalna banka je najjaca u Srbiji sa ogromnim profitom i dokapitalizacijom se zeli postici drugi cilj a to je zadrzavanja vecinskog vlasnistva drzave u banci koja je dobra.
 • ZoranNS  - Sve se radi smišljeno, u koordinaciji sa ....
  Hajka je urodila plodom. PONIŽENA I OPLJAČKANA VOJVODINA TRAŽI PARTIJU SPASA. Uslov, ona ne može biti sa sedištem van Vojvodine. Političari Vojvodine ujedinite se.
 • grbaviNGaLc
  poznato je da je komercijalna banka banka drzavne bezbednosti srbije shta je tu chudno
 • djetic  - @rbv
  Nesto gledam nizu vijest iz sporta,sliku bata i sliku ovog vodje pajtica.
  Kamo srece da nas je vodija bata ove silne godine,dje bi dogurali naprijed.
  Nikad se u metalsu nebi uvuka onaj...
 • Mrgud  - istina
  Čisto da se ne zaboravi. Banka je poslovala sa Šarićem za vreme predsednikovanja Srdjana Petrovica koga je licno Pajtic postavio za predsednika izvrsnog odbora nakon ukidanja prinudne uprave. Usmeni dogovor Pajtica, Jelacica i ostalih zakonski ne znaci ama bas nista. Govori o nekakvim hiljadama radnih mesta koja su navodno sacuvana. Po logici stvari za koji dan ce u Vojvodini da nastupi stampedo otpustanja. Pravo je pitanje, sta ce biti sa mucenicima-radnicima banke kojima je to bio jedini izvor prihoda. Uzgred, Pajtic je umislio da je Milo II
 • nije žut  - O čemu priča ovaj čovek?
  O čemu ti pričaš, prvo kažeš da će novi fond pod još povoljnijim uslovima odobravati kredite, dakle odobravaš gašenje RBV iz ekonomskih razloga, zatim tvrdiš da je Metals banka preuzeta da bi se spasile desetine hiljada radnih mesta (?), a i sam znaš da je u Vojvodini pod tvojom vlašću ugašeno najmanje toliko radnih mesta, zatim preimenujete Metals banku u Razvojnu banku Vojvodine unoseći zabunu da se radi o razvojnoj banci, a u stvari je komercijalna kao i sve druge, bez ijedne razvojne komponente.
 • Pera  - :)
  Niko vise nije hteo da pokriva rupe i gubitke zbog lose plasiranih sredstava, da ne kazem pronevere.
  To je bio dovoljan pritisak.

  Davali su kredite bez adekvatnih garancija. Pa svojevremeno su neki dobijali stambene kredite sa kamatama od 1-2% na deset i vise godina.
  Ti krediti se i dalje otplacuju. Lako je proveriti ko ima takav kredit i koliko je platio da bi dobio takve uslove na stetu banke.

 • Goran  - Glupo poređenje
  Pravo pitanje za Pajtića bilo bi zašto je pokrajina godinam držala pare u Metals banci i zašto je jednog dana odlučio da povuče depozit i uništi metals banku, sada je neko drugi isto to uradio razvojnoj
 • Animator  - Pajtić je rekao...
  da je u ovoj zemlji "prevelik broj ljudi koji su umislili da su Ilija Čvorović, i koji vide zaveru i protivzakonito ponašanje na svakom koraku".

  Čista istina!

 • Zoran021  - Pajtić
  Interesatno je da posle dvadeset minuta u razgovoru sa Nikolićem promemenio ploču i pustio RBV niz vodu. A o tome šta je bilo u RBV nema pojma niko osim nekoliko demokrata,dok predsednik skupštine Vojvodine kaže da je ta stvar toliko poverljiva da ne može da dobije informacije.
 • Anonimus
  Sta kukas Pajticu, da ne kazem LAZES. Sve vreme tvog vojvodstva si razvijao ..
  DEMOKRATSKE FIRME po Vojvodini, a po malo i svoj dzep.Nije te bilo briga za gradjane Vojvodine, osim ako nisu bliski tebi i DS stranci, sada, ti je kriv svako, samo si ti posten.Ne zakopcavamo se mi na ledja. Da si radio posteno i ti i tvoji DS kadrovi, do ovoga nebi doslo.Prema tome, nije za macka volova glava.
 • Pop
  Pa evo ovako, Komercijalna bnka posluje s profitom, ima 1 mlrd. evra deviznih pologa, a dobar deo akcija drzi EBRD. Drzava dokapitaluzuje Komercijalnu banku da je ne bi preuzela EBRD. Drzava je cuva zato sto ta banka valja. RBV je ugasen jer je imao gomilu losih plasmana, gomilu gubitaka koje je trebalo pokriti otimanjem od gradjana. Plasmani su bili losi jer ih je uzimao Kurta i Murta, samo da je imao dobra ledja u IV.
 • Anonimus  - FRV-RBV-RFV
  Uhapsite Vlasija !
 • Smile  - Smešan si Pajtiću
  Važno da nije zbog lopovluka, čedo demokratsko :-)
 • lalailala  -  siroko
  Metals banka je isto otisla zbog politickih varijanti !!!!!
 • NS  - dokaz
  Evo nazadnjacima i dokaz sta je tacno receno
  http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Kostic-Drzavni-vrh-vodi-kampanju-protiv-RBV.html
  Prestanite da sirite lazi! Obice vam se zestoko o glavu!
 • metalac
  Je li ovo umesto obećane ostavke?
  Nekada je dobro radila Metals banka i dobro radio Razvojni fond Vojvodine, a onda je "genijalno" pokrajinsko rukovodstvo došlo na ideju da preuzme obe firme i napravi jednu samo svoju zvanu RBV, koja im je služila za davanje kredita bez ikakve garancije (koja još banka u svetu to radi) isključivo svojim poslušnicima i preko njih i samima sebi.
  I ko je onda tu kriv? Da li guverner (koga ne mogu organski da podnesem) ili naši pokrajinski "genijalci"?
  Neka svako zaključi sam!
 • NS  - @Zoran021
  Nazadnjaci, kako vam nije mrsko svaki dan pisati komentare po nalogu? Pa jos i slazete u najvecem broju. Pajtic je obecao da ce svi podneti ostavku, ako se ustanovi bilo kakva nelegalna radnja u RBV, od trenutka kada je preuzeta kao Metals (Sariceva) banka. Pre toga je poznato da je Saric prao novac kroz nju i da je zato ta banka unistena.
 • Unexpected
  Ta banka je i poslovala na osnovu politickih pritisaka plus je toliko bila sumnjivih kredita da je zaista iluzorno ocekivati da se preko toga lako predje i da drzava od poreskih obveznika namiri sva dugovanja.
 • Zoran021  - ostavka
  Šta je sa obećanjem da ako se ugasi RBV da ćeš podneti ostavku? To je poput obećanja Topalovića da će vratiti pare.A svi znamo šta se desilo!
 • Bojan  - svaka čast za komentar:
  Svaka čast za komentar, ovo je poenta svega:
  "Podlegli ste pritiscima kad su otimali Naftagas, sad uzimaju Razvojnu banku, sutra ce Elektrovojvodinu.
  Isto je bilo kada su gasili Lutriju Vojvodine, vojvodjanski penzioni i zdravstveni fond, zeleznicku i postu Vojvodine, ali i kada su centrale gotovo svih uspesnih vojvodjanskih a privatizovanih preduzeca prebacili u Beograd.
  I vi ste Pajticu krivi sto je Vojvodina prvi put u svojoj istoriji postala nerazvijen region."
 • зики  - банке и фондови
  волео бих да нам наш др Бојанош објасни како је Војводина постала неразвијена од 2000 па до данас уз све развојне банке, фондове и његову власт.
 • ja  - ii
  šta sad sa ovim klijentima što imaju račune u toj banci odnosno što primaju platu preko te banke i ljudima koji rade. Bitno je da ste sj...li Metals banku koja nije bila pred pucanjem kao što Pajtić kaže
 • Tanjepi
  1. Kako je mogla Metals banka da radi u vremenu posle 5. oktobra?
  2. Da li je stara Metals banka kriva za raspad RBV ili nemarno deljenje kredita politcki podobnim ljudima?
  3. Ovo je ogromna sramota za LSV i DS. Pokazali su kako se bore za voju, nikako nasu, Vojvodinu!
 • Peca  - Sta se bjeli u gori zelenoj, jal je...
  Ne pada sneg da pokrije breg, neg da...
 • jang-ce
  ...pri čemu su ti deponenti službena tajna te banke - rekao je Pajtić... a naročito gosn Šarić.
 • Lalo  - Pametnom dosta
  Fenomen oko RBV je da se, od trenutka kada je ministar finansijski krenuo u napad, beleži rast dinarske štednje i rast oročenih dinarskih uloga. Do pre 2 dana je dinarska štednja u konstantnom porastu u inat ministru i republićkoj vladi. Izgleda da ljudi ne mare baš puno za ministarstvo finansija. Inače tačno je da bi svuda u svetu i najjače banke propale posle onakvog nasrtaja ministra finansija, to je nezabeleženi presedan da jedan ministar finansija tako grubo utiče na sudbinu jedne banke, a posle toga i persona iz teksta je uvukla "rogove" i kukavički pustila RBV niz vodu u strahu za svoje d..e. To što pomenuti ministar rekao u parlamentu za pomenutu banku je čista veleizdaja i u zabludi je ako misli da će zapošljavanjem svojih stranačkih kojega uspeti da namakne više od 500-600 glasova u celoj Vojvodini, ovde ne prolaze te mangupske fore.
 • Ilija Čvorović  - nerazumem
  Moliću lepo da mi B.dr.Pajtić razjasni koja je razlika i u čemu Fonda za razvoj i Razvojnog fonda? U banci napravimo socijalni program pa posle dve, tri godine provedene u njoj bogata otpremnina pa potom opet u neku lepu firmu preko konkursa? Ne! Nego na preporuku dr. Pajtića! PITANJE? Da li sa gašenjem R.banke prestaju potrazivanja datih kredita? Mozda je ovo pitanje i za kelnerčića Elezovića? Molim odgovor!
 • Dejan  - A dokle?!
  Podlegli ste pritiscima kad su otimali Naftagas, sad uzimaju Razvojnu banku, sutra ce Elektrovojvodinu.
  Isto je bilo kada su gasili Lutriju Vojvodine, vojvodjanski penzioni i zdravstveni fond, zeleznicku i postu Vojvodine, ali i kada su centrale gotovo svih uspesnih vojvodjanskih a privatizovanih preduzeca prebacili u Beograd.
  I vi ste Pajticu krivi sto je Vojvodina prvi put u svojoj istoriji postala nerazvijen region.
 • bivši klijent  - RBV
  Pajtić je direktno odgovoran što je nestala RBV. Sad priča o političkim pritiscima. Da je imao hrabrosti ne bi dozvolio to po cenu mesta predsednika vlade. Ovo kukanje nakon svega je smešno i dovodi u nedoumicu koga on to zafrkava?
 • bezimena
  a sad me samo zanima da li će gospoda VASIN i RADOMAN podneti ostavku kako su obećali ako se ovoj banci mešto dogodi
 • Anonimus  - beli listic
  Sta je vlast bez par milijardi da mozes da delis kako kome hoces, zar ne Bojane? Posatvio si klinca na mesto direktora fonda baz ikakovg znanja i iskustva da potpisuje sta mu stavis na sto, kako bi mogao odabranim preduzecima da delis nase novce, a da za uzvrat dobijas finansijsku pomoc. Pa svi to znamo Bojane, nismo mi debili... vidi se kraj i tvojoj despotiji Bojane, pokazal su istrazivanje... ne kazem da ce doci bolji, ali skinucemo i njih ne brini, ti si sad problem No1...
 • nemirko
  Prpa od hapsenja......
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h

» Anketa

Zabranili biste mirne savesti?