Performans u znak solidarnosti sa ubijenim studentima u Keniji

Studentska unija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu pokrenula je akciju u znak poštovanja prema ubijenim studentima u Keniji.
Studentska unija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu pokrenula je akciju u znak poštovanja prema ubijenim studentima u Keniji.

Akcija simboličnog naziva "147 sekundi" održaće se u četvrtak, 23. aprila, u kampusu univerziteta, između Pravnog i Fakulteta tehničkih nauka. Odražava kolegijalnost i saosećanje prema ubijenim studentima, a podseća i na sve učestalije terorističke napade širom planete, poručuju iz Unije i partnerskih organizacija u ovoj akciji.

"147 sekundi možemo da odvojimo i da pošaljemo poruku da 147 mladih života nije samo koleteralna šteta fanatizma, političkih i verskih intriga, ljudske drskosti. 147 nije samo broj", poručuju iz Unije.

Akcija, koja je zakazana za 14 časova i sedam minuta, podrazumeva da prisutni studenti "glume" žrtve time što će 147 sekundi ležati na podu kako bi skrenuli pažnju na činjenicu da događaj u Keniji "nije prolazni događaj, već globalni problem".

U organizaciji ovog događaja učestvuju i Studentska unija Tehnološkog fakulteta, savezi studenata Prirodno-matematičkog fakulteta,  Pravnog i Medicinskog, kao i Evanđeosko udruženje studenata Srbije.

Podsetimo da je 3. aprila somalijska islamistička teroristička grupa al-Šarab u samoubilačkoj akciji ubila 147 ljudi, mahom studenata. Među poginulima su bila i dvojica policajaca, jedan vojnik i dva čuvara, a 79 ljudi je ranjeno.

U znak sećanja na ovu tragediju, 16. aprila su hrvatski studenti održali isti protest ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti