Planinarski maraton u subotu na Fruškoj gori

Prvi Jesenji planinarski maraton biće održan u subotu 28. novembra.
Prvi Jesenji planinarski maraton biće održan u subotu 28. novembra.

Kako su naveli organizatori, maraton podrazumeva rekreativno pešačenje po šumskom pojasu Fruške gore, kombinovanom stazom dužine 25 kilometara.

Prema rečima Milivoja Nastasića iz PSD "Železničar", u okviru Jesenjeg planinarskog maratona predviđeni su deo staze koji pripada Ultra ekstremnom fruškogorskom maratonu, kako bi omogućili svima koji za to do sada nisu imali priliku, da se upoznaju sa delom staze kojom se retko ide i koji je zahtevan, ali i izuzetno lep. Start maratona je u 8 časova na Popovici.

Učesnike na početku staze očekuje mirniji i blaži deo, da bi se došlo do drugog dela staze gde se strmim usponima i silascima, ide kroz Dumbovački potok, a spušta obezbeđenim pravcem niz Dumbovački slap. Za prelazak staze dužine 25 kilometara, sa usponima i silascima od 1.179 metara, organizatori su predvideli 9 sati, odnosno 2,9 kolometara na sat, što znači da je cilj maratona istog dana u 17 sati na Popovici.

Radi bolje organizacije autobuskog prevoza, kao i drugih aspekata manifestacije svi zainteresovani učesnici se mole da svoje preliminarne prijave (ime, prezime, godina rođenja, ukupan broj učesnika koji dolaze na maraton) pošalju na adresu: psdzeleznicar.ns@gmail.com, najkasnije do četvrtka 26. novembra.

  • mile

    24.11.2015 20:34
    micika
    za tebe ce se naci
  • Aleksandra

    23.11.2015 16:51
    Fruska gora je uvek lepa ali moze biti opasna.

    Deo staze od Brankovca pa do potoka je veoma strm, kada je zemljiste vlazno i kada pada kisa moze biti i opasan tako da treba biti veoma pazljiv.
  • Milica

    23.11.2015 13:48
    :)
    Da li ima organizovanog prevoza?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.