Plivački savez Vojvodine dobio najsavremeniju elektroniku

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 5 miliona dinara kupovinu najsavremenije elektronike za Plivački savez Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 5 miliona dinara kupovinu najsavremenije elektronike za Plivački savez Vojvodine.

Elektronika koja će vojvođanskim plivačicama i plivačima obezbediti najprecijznija merenja prezentovana je danas na bazenu Slana bara, a revijalnom takmičenju kojim je puštena u rad, prisustvovala je i Pokrajnska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić koja je ovom prilikom istakla koliko je važno ulagati u savremenu opremu i generalno poboljšanje uslova za treniranje i takmičenje sportista.

"U ovoj predolimpijskoj godini resorni sekretarijat izdvojio je posebna sredstva za unapređenje trenažnih procesa sportista u Vojvodini, I upravo zato smo i pomogli Plivačkom savezu Vojvodine za kupovinu elektronike koja ispunjava sve FINA uslove i koja će našim plivačima pomoći u njihovom treniranju, ali i samim takmičenjima. S obzirom da je ova elektronika mobilna, ubuduće će na svim takmičenjima koji se održavaju u Vojvodini, naše plivačice i plivači imati priliku da tačno izmere svoja vremena i postignu norme za velika međunarodna takmičenja, što do sada nije bio slučaj i oni su obično morali da putuju u inostranstva ili da iznajmljuju neophodnu elektronsku opremu", navodi ona.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je još 5 miliona dinara kupovinu partera za Gimnastički savez Vojvodine koji će biti jedini sertifikovan u zemlji, a sredstva je dobio i Vaterpolo savez Vojvodine koji će kupiti golove za sve vojvođanske vaterpolo klubove. Značajna sredstva za dodatni program dobio je i Kajak kanu savez Vojvodine za kupovinu 5 čamaca četvoroseda za mlađe kategorije, promovišući ovu novu diciplinu, a uz prethodne godine već obezbeđenih 2.1 milion dinara za prvih 5 ovakvih čamaca.

  • 04.06.2015 06:02
    A, ko ne zna čika Mirka?
    Super, hajde neka bude korišćena sa uspehom.
  • 03.06.2015 19:43
    Plivanje
    BRAVO!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti