Počela izgradnja kružne raskrsnice u Begeču

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Begeču, na mestu sadašnje četvorokrake raskrsnice na ukrštanju ulica Partizanske i Kralja Petra I u Begeču, počeli su sredinom juna, a izvode se u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.
Radovi na izgradnji kružne raskrsnice u Begeču, na mestu sadašnje četvorokrake raskrsnice na ukrštanju ulica Partizanske i Kralja Petra I u Begeču, počeli su sredinom juna, a izvode se u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Radi se o ulazno-izlaznom pravcu u grad Novi Sad, a ova raskrsnica je veoma opterećena jer je Partizanska ulica deo državnog puta I reda, na magistralnom pravcu Novi Sad - Bačka Palanka.

Ukupna vrednost radova na izgradnji kružne raskrsnice je oko 25 miliona dinara, radove pod nadzorom ZIG-a izvodi JKP "Put", a biće završeni do polovine avgusta.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u ovom mestu je do sada bilo značajnih kapitalnih ulaganja. Izgrađen je teren za boćanje, obnovljen sportski teren,  pravi se novo dečije igralište i teretana na otvorenom, kao i atarski putevi.

Inače, u Begeču živi jedan od najvećih proizvođača šargarepe - porodica Medveđ, koja godišnje izvozi više od cele jedne države, a godinama čeka da joj se urade atarski putevi.

Stručne službe ZIG-a, u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, izradile su novi projekat izmene režima saobraćaja kako bi se u što manjoj meri remetilo odvijanje saobraćaja na putu Novi Sad - Bačka Palanka.

Tim rešenjem biće omogućeno da se što duže zadrži dvosmerni saobraćaj i time spreče zastoji u odvijanju saobraćaja na glavnom putnom pravcu.

Izmena režima saobraćaja usaglašavaće se sa izvođenjem radova pa će, kada se pojavi potreba za tim, u određenim vremenskim intervalima biti primenjeno naizmenično odvijanje saobraćaja.

Partizanska ulica i Ulica kralja Petra I biće proširene u zoni raskrsnice, odvodnjavanje će, kao i do sada, biti rešeno otvorenim putnim kanalima, a biće izgrađene i bus niše posle raskrsnice.

  • DonJuan

    03.07.2015 15:04
    @KE-KS
    Negativnost je otud sto sam primetio da su u ovom gradu apsolutno svi zagovornici kruznih tokova, kao da je to neka obecana zemlja, a 90% njih ne zna da vozi u istom, pa sam i juce jedva izbegao udes kad je lik krenuo na mene iz susedne trake bez gledanja u retrovizor. Nema tu nekih posebnih pravila, nego elementarno poznavanje saobracajnih propisa, npr. da ne mozes da se ukljucis u raskrsnicu ako nailazi vozilo koje je vec u raskrsnici, ili da ne mozes da se iskljucis iz kruznog toka bez davanja zmigavca... To nekako svi "vozaci u krug" zaborave naprasno cim udju u kruzni tok i voze kao muve bez glave. Al zato vole kruzne tokove da su im rod najrodjeniji.
  • Novosadjanka

    03.07.2015 07:34
    Rasterecenjem saobracaja smanjuje se postotak udesa.Na infrastrukturi treba raditi
  • 03.07.2015 07:03
    Odgovor Borku
    Hoće. U nedelju su izbori za Savet mesne zajednice, pa naprednjaci šminkaju Begeč.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti