Počela obuka 17 kandidata za komunalne policajce

Obuka 17 kandidata, koji su izabrani na konkursu za Komunalne policajce počinje u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Obuka 17 kandidata, koji su izabrani na konkursu za Komunalne policajce počinje u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Obuka će trajati 10 nedelja, a nakon položenog stručnog ispita, kandidati će biti zaposleni u Komunalnoj policiji Grada Novog Sada. Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković tim povodom pozdravio je danas kandidate.

"Komunalna policija ima važnu ulogu u održavanju komunalnog reda Grada Novog Sada. Očekujem da će pojačavanjem redova ova služba biti još efikasnija u radu, jer će biti bolja pokrivensot kvartova u gradu. Cilj je da Komunalna policija bude što dostupnija građanima, da što brže reaguje i utiče na povećanje kvalteta života.Čestitam kandidatima na izboru, i želim im da uspešno završe obuku kako bi na najbolji način radili za opšti interes",  kaže Stojković.

Trenutno Komunalna policija broji 54 zaposlena od čega su tri rukovodioca i 51 komunalni policajac. Komunalna policija obavlja poslove iz svoje nadležnosti stalnim prisustvom na terenu tokom 24 sata.

U 2014. godini bilo je 40 akcija sa drugim institucijama kao što su gradske i republičke inspekcije i Policijska uprava Novi Sad, a zaprimljeno je 14780 obraćanja građana, i izvršeno 35640 radnih aktivnosti.

  • bogi

    22.12.2014 17:39
    Broj izvršenih radnih aktivnosti podeljeno sa 51 izvršioca i to podeljeno sa brojem radnih dana tokom godine dobijamo rezultat da 1 komunalni policajac tokom radnog dana izvrši 2,5 radnih aktivnosti...
    Sad kad dobijaju pojačanje svako će uraditi svega 2 stvari za jedan dan i za to mi ih sve plaćamo???
  • Detelinarac

    22.12.2014 14:07
    sasvim realno!

    par puta sam odlazio da prijavim komsiju koji pravi buku prilikom izvodjenja radova u stanu a odgovor je bio ljudi su vec na terenu po prijavi pa kada dodjete na red sto govori da stvarno nedostaje veci broj komunalnih policijaca jer se realno i broj stanovnia povecao za proteklu deceniju!
  • Misa

    22.12.2014 13:35
    Jel sme
    da se zna nivo obrazovanja kandidata i partijska pripadnost? Ovakvom policajcu uzoran gradjanin slobodno moze da udari samar ako mu se obrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti