Počinje takmičenje za najbolju Android aplikaciju

U toku su prijave za međunarodno takmičenje "EESTEC Competition for Android" koje po četvrti put organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC.  
U toku su prijave za međunarodno takmičenje "EESTEC Competition for Android" koje po četvrti put organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC. Prijavljivanje ideja traje do 15. decembra.

Cilj takmičenja je podsticanje kreativnosti i inovacija kroz razvoj znanja iz oblasti programiranja  i dizajna.

Poslednjih godina upotreba mobilnih aplikacija dostigla je ogromnu popularnost, a njihova korisnost olakšala je obavljanje dnevnih zadataka u smislu komunikacije, informisanja i mobilnosti. Kako Android postaje deo svakodnevice, studentska organizacija EESTEC odlučila je da doprinese kvalitetu usluga koje ova platforma pruža.

''Takmičenje je odlična prilika da studenti praktično primene svoje znanje, uče i rade na poslednjim Andorid tehnologijama, poboljšaju svoje lične i profesionalne veštine, iskuse rad u timu, stupe u kontakt sa profesionalcima i osvoje vredne nagrade. Prijave su otvorene za sve Android entuzijaste mlađe od 30 godina'', poručuje Jelena Ninković, ambasador ovog takmičenja za Novi Sad.

Takmičenje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi učesnici registruju svoje timove od maksimalno 3 osobe i prijavljuju svoju originalnu ideju mobilne aplikacije. Prijavljivanje ideja traje do 15. decembra.

Zatim članovi žirija, koje čine profesori sa prestižnih evropskih univerziteta i Android eksperti, ocenjuju ideje, a najinovativnije i najkorisnije prolaze u drugu fazu takmičenja - realizaciju aplikacije. Timovi koji su prošli u drugu fazu takmičenja predaju svoju finalnu aplikaciju do 20. marta. Na osnovu utvrđenih kriterijuma žiri određuje najbolju aplikaciju i pobednički tim. Nagradu će dobiti i aplikacija sa najboljim dizajnom, kao i najinovativnija.

Pobedničkim timovima nagrada će biti uručena na Kongresu studenata elektrotehnike Evrope, koji će se održati u Madridu u maju 2015.

Duško Trifković, student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, odlučio je da se prijavi za ovo takmičenje.

"Učešćem na radionici "Project A²" stekao sam dragoceno znanje iz oblasti Android programiranja. Koleginica sa fakulteta i ja smo se sada ponovo prijavili za takmičenje i osmislili interesantan prototip aplikacije i iskreno se nadamo da će se svideti žiriju i da ćemo dobiti šansu u drugom delu takmičenja", rekao je Trifković.

Podsetimo, radionica "Project A²" organizovana je krajem oktobra od strane lokalnog komiteta Novi Sad, o čemu je 021.rs već pisao. Svi zainteresovani za učešće na takmičenju više informacija, kao i prijavu, mogu naći na internet stranici EESTEC-a.

EESTEC je studentska organizacija koja ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope kroz organizovanje međunarodnih seminara, razmena i stručnih praksi. Ogranci ove organizacije postoje širom Evrope, a ogranak u Novom Sadu osnovan je 2001. godine na Kongresu u Londonu i danas broji preko 300 članova, studenata sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. (Ivana Živić, Gordana Ćosić)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Sledeće godine EESTEC organizuje "Soft Skills Academy"

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope Lokalni komitet Novi Sad, EESTEC, u maju sledeće godine u Novom Sadu po prvi put organizuje petodnevni seminar ličnih i profesionalnih veština pod nazivom "Soft Skills Academy", namenjen studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Grad Novi Sad dobija Android aplikaciju

Od 26. oktobra do 2. novembra Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, organizuje godišnju radionicu i studentsku razmenu na FTN-u u Novom Sadu, sa temom Android programiranja, nakon čega će Grad Novi Sad dobiti svoju Android aplikaciju.