Podela pomoći socijalno ugroženima

Podela paketa pomoći namenjenih socijalno ugroženim građanima počinje danas u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu, u ulici Rade Končara 1 (Pobeda holding) i trajaće sve dok paketi ne budu raspodeljeni svim korisnicima.
Podela paketa pomoći namenjenih socijalno ugroženim građanima počinje danas u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu, u ulici Rade Končara 1 (Pobeda holding) i trajaće sve dok paketi ne budu raspodeljeni svim korisnicima.

Pakete pomoći dobiće 2.500 porodica. Radi se o višečlanim porodicama u kojima je veliki broj maloletne dece, a odrasli članovi su u najvećem broju nezaposleni.

Među njima je i određen broj korisnika socijalne pomoći, porodice čiji su članovi radno nesposobni (stari, osobe s invaliditetom) i samohrani roditelji.

Pomoć obuhvata, prema zahtevima, sva tri ili neki od vidova pomoći - jedan prostorni metar mekog ogrevnog drveta, prehrambeni i higijenski paket.

  • Bankar

    28.11.2013 06:41
    Ispravno
    Država je dužna da pomogne nemoćne i nezaposlene, samohrane roditelje kojima nije jedan od roditelja živ, ili one koji su sa veoma niskim primanjima. pomoć neće biti ispravno podeljena ako to budu dobijale i porodice koje su razdvojene iz kojekakih obesti jednog od roditelja, porodice koje nesmotreno rađaju decu, samo da bi im socijalna pomoć bila što veća. Socijalnim radnicima pod hitno zakonom dodati u opis radnog mesta i posmatranje trošenja pomoći koju dobijaju korisnici. Oni koji pomoć potroše na raskošnu garderobu, šminku, alkohol i slično po kratkom postupku oduzimati. G. Rasimu ljajiću oduzeti sve prihode i dati mu 100 dinara svaki dan, pa videti perioda od jedne godine dali je živ.
  • ja

    27.11.2013 11:59
    napred Romi
    Pitam se hoce li neko osim roma, askalija i egipćana dobiti socijalu. Svi oni su imucniji od velikog broja gradjana novog sada.Svi sumljivi poslovi su njihovi, svrc, preprodaja poljoprivrednih proizvoda , sekundarne sirovine i naravno raznorazne kradje ... A drzava samo daje socijalne pomoci u novcu, ogrevu, hrani ,garderobi, deci dečije dodatke ,oslobadjanje plaćanja komunalija itd, a očevi im voze skupocene automobile, a mi napaceni poreski obveznici ni polovnog yuga nismo u stanju da kupimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti