Pojačana policijska kontrola oko novosadskih škola

U novosadskoj policiji danas je održan sastanak predstavnika MUP-a, Gradskih vlasti, Školske uprave i škola pred početak školske godine.
U novosadskoj policiji danas je održan sastanak predstavnika MUP-a, Gradskih vlasti, Školske uprave i škola pred početak školske godine.

Na sastanku su razmatrani rezultati dosadašnjih, zajedničkih, projekata, programa i akcija na bezbednosnoj zaštiti učenika i škola, i u skladu sa tim pokazateljima, dogovorili su se pravci buduće saradnje i predložile mere za unapređenje bezbednosti.

"Pored školskih policajaca, angažovanih u jednom broju prosvetnih ustanova, Odeljenje policije planiraće i pojačanu patrolnu delatnost, na području ostalih škola, na osnovu bezbednosnih procena stanja i potreba u konkretnim slučajevima. Školski policajci trebalo bi da budu uključeni u sastav timova za zaštitu dece od nasilja, a njihovo angažovanje, prvenstveno, treba usmeriti na sprečavanje nasilja nad učenicima, rasturanja i upotrebe narkotika i alkohola. U tom  kontekstu, policija će intenzivirati i kontrolu ugostiteljskih objekata u blizini škola, kao i tzv. objekata za zabavu i obaveštavati nadležne inspekcije radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti. Policija će kontinuirano nadzirati i stanje saobraćajne signalizacije u okolini škola, kako bi se, u saradnji sa nadležnim organima, uspostavila najadekvatnija tehnička rešenja za regulisanje saobraćaja na ovim lokacijama", navodi se u saopštenju sa sastanka.

Dodaje da će Policijska uprava Novi Sad raditi i na prevenciji svih delikata, edukativnim akcijama, projektima i predavanjima, u cilju podizanja stepena bezbednosne kulture učenika, roditelja i  prosvetnih radnika.

  • 28.08.2014 22:53
    Jebeš ti ovu demokratiju.
    Dok sam živeo u normalnoj državi,oblačio plavu uniformu (onu koju su svi đaci imali istu) i odlazio u školu.Kući sam gledao američke filmove u kojima policajac stoji u školi a deca i pored njega unose pištolje i noževe...Kažu to je Bronks.E sada je Novi Sad isti taj Bronks.Nije nam valjao jedan diktator,pa drugi diktator.Hoćemo demokratiju i kapitalizam.To je pravo uređenje.A u demokratiji deci više netreba plava unofoma,nažalost trebaće im pancirna uniforma.
  • coco

    28.08.2014 21:35
    @Anonimus
    Na ovog sam mislio:
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/VIDEO-Novosadski-policajci-u-uniformama-na-vratima-nocnih-klubova.html
  • 28.08.2014 18:36
    @Coco
    Misliš na onog policajca koji je bio na intervenciji u tom klubu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti