Pojavili se lažni anketari Informatike

JKP "Informatika" je upozorila Novosađane da su se poslednjih dana pojavile osobe koje se lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

JKP "Informatika" je upozorila Novosađane da su se poslednjih dana pojavile osobe koje se lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Ovi prevaranti obilaze građane tražeći veći broj ličnih podataka, pored ostalog  - broj lične karte, jedinstveni matični broj građana, broj bankovnog  računa, adresu stanovanja, broj članova domaćinstva i slično.

U ovom preduzeću kažu da nemaju nikakve veze sa ovim navodnim anketarima i preporučuju građanima da svaki ovakav slučaj prijave policiji.

  • Rođa

    05.02.2015 07:39
    Bili su neki dan kod moje babe na Vidovdanskom naselju. Bila je jedna mlađa devojka, koja je rekla babi da je navodno ostvarila popust na račun Informatikem ali da treba da joj pokaže poslednji račun, ček od penzije... Baba pošla da nađe te papire, i pozvala ovu u verandu da se ne smrzava napolju. Međutim, kako je krenula u jednu sobu - ova za njom, i gleda okolo. Baba u spavaću sobu - ova opet za njom. To bakutaneru već bilo sumnjivo, pa nas je alarmirala kad je ova otišla, tako da sad nije sama već par noći (što bi rekao tata brada - dođite, nećete se vratiti). Pazite se ljudi, nije zezanje, hvataju starije ljude na naivnost, skeniraju šta imate vredno u kući, ko zna za šta pripremaju teren (provalništvo i slično).
  • 04.02.2015 14:11
    Pre neku godinu zvoni neko na vrata. Otvorim a ono neki lik sa sveskom u rukama. Kaze da je iz vodovoda, prave neki spisak i kao treba mu moja licna karta. Pitam ja njega ima li on nekakvu sluzbenu legitimaciju da mi pokaze, kazem mu kako ima raznih prevaranata i moram da budem siguran. Kaze on kako da ne, vadi novcanik i iz novcanika pruzi mi nesto plastificirano. Uzmem to od njega, gledam i ne mogu da verujem. Lik je sa nekog dokumenta, uverenja, potvrde ili sta vec isekao donji deo na kojem se nalazi pecat i potpis direktora vodovoda. Na to je zalepio svoju fotografiju i onda valjda u nekoj fotokopirnici plastificirao. Gledam i ne mogu da verujem koliki je moron. Vratim ja to njemu, zatvorim vrata i zakljucam. Pogledam kroz spijunku a on zbunjeno gleda u vrata, okrene se i krenu ka ulici. Obujem patike, uzmem jaknu i za njim, polako na 50 metara iza njega. Udje on u jednu zgradu a ja mobilni i zovem policiju. Kazem sta je bilo, gde se trenutno nalazim. Kaze ovaj odmah saljem patrolu. Stigli oni za minut, verovatno su bili negde u blizini. Izlaze njih dvojica iz Pežoa, pitaju jesam li ja zvao, kazem jesam, gde se nalazi lice, kazem da je u zgradi. Da opisem lice kazu oni i ja ga opisem. U tom trenutku jedan od policajaca "piiiip, piiiip, piiiip, njega trazimo, piiip, piiiip ću mu sada majku i oca kada ga uhvatim, piiiip, piiiip". Udjose oni u zgradu, izvode lika a na licu mu se vidi da su ga vec malo obradili na stepenicama.
  • 04.02.2015 13:17
    isto i jos vise traze kablovske tv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti