Pokrajina se zadužuje 18 miliona evra za Kamenicu 2

Skupština Vojvodine usvojila je predlog da se Pokrajina zaduži 2,2 milijarde dinara za nabavku opreme za zdravstvenu ustanovu "Kamenica 2" u Sremskoj Kamenici.

Skupština Vojvodine usvojila je danas predlog da se Pokrajina zaduži 2,2 milijarde dinara za nabavku opreme za zdravstvenu ustanovu "Kamenica 2" u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao je pred poslanicima da će zaduživanje za "Kamenicu 2" biti izvršeno emitovanjem dugoročnih hartija od vrednosti, na period od 10 do 15 godina, sa godišnjom kamatom od šest odsto. Prema njegovim rečima, biće emitovana jedna ili više emisija hartija od vrednosti, a Vlada Vojvodine utvrdiće uslove, vrednosti pojedinačnih akcija i druge elemente neophodne za realizaciju emisije.

Rekao je da je Pokrajina od Uprave za javni dug, odnosno Ministarstva finansija, dobila odobrenje za to zaduživanje. Radoman je naveo da je planirano da se opreme tri instituta u Kamenici. Institut za kardiovaskularne bolesti dobiće 467 miliona dinara, za onkologiju 870, dok je za plućni potrebno 760 miliona.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović rekla je da je ovaj projekat neophodan za celu Vojvodinu jer će doći do proširenja postojećih instituta u aneks "Kamenica 2".

"To predstavlja poboljšanje za sve građane i oni ovo zaslužuju. Da pare imamo ne bi bilo zaduživanja i to je objektivna cifra koja podrazumeva opremu celog aneksa, od operacionih sala do radioloških bunkera", rekla je Vesna Kopitović.

Prema njenim rečima, ovo je neophodno jer svi gradjani Vojvodine gravitiraju ka ovim institutima, čijim će opremanjem Vojvodina dobiti ono što je oduvek želela, a to je lečenje po svetskim standardima.

Izgradnja "Kamenice 2" počela je 2008. godine, a do sada je završen gradjevinski deo radova.

  • Boba

    04.07.2013 11:07
    treba...ali???
    Свако ко је нормалан ће рећи да су здравство, школство, образовање, култура...најважнији сегменти друштва, али не и нашег. Толико корупције у претходмом периоду је скандалозно. Распитајте се колико су плаћани анатомски кревети за НОВИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, чија је регуларна цена око 1000 еура? Ја ћу вам рећи, плаћани су 10.000 еура. Толико су били незајажљиви да су десет пута увећавали цене. То је страшно.
  • Milos

    04.07.2013 07:40
    Kontrola
    Kamenica 2 treba Novom sadu, Vojvodini pa i Srbiji. To je jedino nesporno u celoj prici-ideji. Mene vise brine ko ce i na koji nacin iskontrolisati trosenje novcanih sredstava kada samo vidjamo po novinama da je neko iz te stranke ili uhapsen zbog mita ili zbog namestanja tendera. Hocu da kazem da vecina komentara je u pravu i zabrinutost je opravdana da opet ne dodje do zloupotrebe novaca koji cemo evidentno mi gradjani vracati posto se radi o klasicnom zajmu-zaduzivanju sto prodaja hartija od vrednosti i jeste.
  • 04.07.2013 07:35
    Deki
    Pohvalno, jos da tender odradite kako Bog zapoveda a ne po starim pravilima DSa. 99% tendera im je bilo namesteno a i kada se to provali onda na scenu stupa Republicka komicija za zastitu ponudjaca koja sve zalbe odbije u korist direktora ustanova koji su iz redova DSa. To sta su oni radili, pa to je bio organizovani kriminal po vertikali od vrha Republickih institucija pa do dole do direktora neke prcije od JP. Za sve im se izlazilo u susret.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti