Pokrajinski poslanici danas o osnivanju VANUK

Pokrajinski parlament danas će raspravljati o osnivanju Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture (VANUK).
Pokrajinski parlament danas će raspravljati o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta i o osnivanju Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture (VANUK).

Za sednicu je predložen dnevni red od 14 tačaka.

Predlog odluke o osnivanju Javne ustanove "Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture" je druga tačka dnevnog reda. Osnivanje VANUK predložila je krajem maja pokrajinska vlada što je ponovo dovelo do oštrih reakcija opozicije u pokrajinskom parlamentu koja smatra da je to u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Srbije. Tom predlogu se usprotivila i Srpska akademija nauka i umetnosti čiji Izvršni odbor je tada saopštio da se radi o "opasnim političkim igrama".

Vojvođanska vlada je utvrdila i predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta kojim se predviđa povećanje od 1,36 milijardi dinara. Novac će, između ostalog, biti uložen u Akcionarsko društvo "Aleksa Šantić", u nabavku medicinske opreme i u otvaranje novih pogona, navodi se u saopštenju. Dodaje se i da će deo sredstva biti namenjen za kupovinu seoskih kuća za mlade bračne parove i odbranu od poplava.

Za 9. jul, inače, sazvana je još jedna sednica vojvođanskog parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati izveštaje o poslovanju JP "Vojvodinašume", JP "Vode Vojvodine", pokrajinske Turističke organizacije.

  • Nišlija

    07.07.2015 17:13
    @- - -
    Ne razumem, rešićemo problem migranata ako osnujemo našu akademiju? Ja smatram da je ona nepotrebna.
    Ako aludiraš na naš separatizam, toga nema. Mi samo tražimo ista prava kao i sever zemlje.

    Da, ja sam Nišlija, i nisam primetio da smo nešto u manjini.
  • Milan

    07.07.2015 16:19
    vanuk =
    Velika Akcija Neopisivog Ukrupnjavanja Kapitala = demokrate.
  • -

    07.07.2015 15:10
    -
    Nišlija - @---

    imate problema sa migrantima.
    u manjini ste...ako si nislija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti