Pola plate za pripremnu nastavu za fakultet

Pripremna nastava za upis na fakultete i ove godine je veoma skupa i roditelji budućih brucoša moraju da daju i do pola plate.
Pripremna nastava za upis na fakultete i ove godine je veoma skupa i roditelji budućih brucoša moraju da daju i do pola plate.

 

Međutim, za pohvalu je što su pripremni časovi na tri novosadska fakulteta besplatni. Priprema iz hemije i matematike biće besplatna na Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom i Poljoprivrednom, a besplatni će biti i časovi iz ekonomike i biologije.

Fakultet tehničkih nauka od 7. februara organizuje pripremnu nastavu iz matematike, a kurs košta 12.500 dinara. Priprema za Arhitekturu košta 9.000 dinara, dok za časove slikanja na Akademiji umetnosti treba platiti 8.000 mesečno, a umetnička radionica solfeđa i teorije muzike košta 16.000 dinara.

Nije poznato koliko će koštati pripreme na Medicinskom fakultetu, koje takođe počinju u februaru, a prošle godine zainteresovani su plaćali 15.000 dinara po predmetu. Za studente koji dolaze iz drugih gradova, troškovi su daleko veći jer je potrebno platiti smeštaj i prevoz, prenosi Blic.

Na Pravnom fakultetu nastava iz ustava, prava građana i istorije počinje u martu i košta 10.000 dinara.

Na Ekonomskom fakultetu još nije utvrđeno koliko će časovi koštati, ali je prošle godine za dva predmeta bilo potrebno 7.300 dinara. Istovremeno, svim studentima koji su upisali Ekonomski fakultet, a platili su pripremnu nastavu, novac se obračunava za troškove upisa.

  • petar

    29.01.2015 20:48
    ja sam 2009.platio za FTN nesto puno i zeznuo se niko nije ni kontrolisao,nemojte platiti samo dodjite,aki vas neko slucajno pita za uplatnicu recite da cete doneti sledeci put ili izadjite kulturno(a nece vas niko nista pitati) :)
  • SasHa

    29.01.2015 16:17
    PMF
    Na Departmanu za hemiju su besplatne pripreme za upis. Pa izvolite :)
  • mile

    29.01.2015 12:15
    Gde vi zivite. Priprema iz hemije je 400 e.
    Ko ima jeftinije nek javi. A kolka ce tek biti matematika ko zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti