Policija traga za napadačem na Dajanu Pospiš

Novosadska policija traga za osobom koja je u utorak oko 18 časova u centru Novog Sada napala transrodnu osobu Dajanu Pospiš, bivšu članicu ekstremističke organizacije Nacionalni stroj.

Novosadska policija traga za osobom koja je u utorak oko 18 časova u centru Novog Sada napala transrodnu osobu Dajanu Pospiš, bivšu članicu ekstremističke organizacije Nacionalni stroj.

Dajana Pospiš primetila je u nedelju uveče da je prate pripadnici jedne ekstremističke organizacije, ali nije htela da to prijavi policiji pošto joj se to do sada više puta dešavalo od kad je krenula u proces promene pola. Međutim, u utorak 28. jula oko 18 časova, Dajanu je napao jedan ekstremista u Jevrejskoj ulici.

- Osobu poznajem od ranije i kada me je video krenuo je u mom pravcu. Počeo je da viče "Ubiću te, pederčino! Zaklaću te!". Uspela sam da odem kroz prolaz između zgrada i pozvala sam policiju. Oni su došli posle 20-ak minuta i uzeli izjavu od mene. U sredu sam bila ponovo u policiji gde sam inspektorima dala izjavu o ovom incidentu, kao i o drugim slučajevima koji su mi se dogodili poslednjih dana - priča Dajana.

Ona je prošle nedelje pred televizijskim kamerama ispričala svoju životnu priču koja ju je vodila da od pripadnika Nacionalnog stroja Dolfa Pospiša postane Dajana, o čemu više možete pročitati OVDE.

"Skrećemo pažnju da ovakve situacije povećavaju bezbednosne rizike za sve pripadnike trans zajednice i naglašavamo da je posebna odgovornost svih državnih organa zaduženih za bezbednost da pojačaju svoje napore u suzbijanju nasilja u tim trenucima", navode u Udruženju građana Egal.

  • 30.07.2015 11:16
    Loq, drzava i zemlja nisu isto...
  • citalac

    29.07.2015 18:27
    @Anonimus
    Vankuver, Roterdam, Loq, sta vas tera da citate 021 ako ste vec srecni u tudjoj zemlji i ako toliko prezirete Srbiju koja je takva kakva je. Nostalgija radi, je li ta prica?

    Ljudi citaju 021 da bi samima sebi dokazali da su dobro uradili sto su pobegli ili ce pobeci odavde . Jel vi uopste razumete sta citate ?
  • Igor P.

    29.07.2015 16:52
    Iz ekstrema u ekstrem...
    Ti možeš promeniti pol, ali ne možeš ekipu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti