Pomozimo Dušanu Travici da ode na operaciju u inostranstvo

U okviru akcije "Humani ponedeljak", posetioci Štranda će u ponedeljak biti u prilici da pomognu Dušanu Travici, studentu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, da ode na operaciju leve ruke u Mađarskoj.
U okviru akcije "Humani ponedeljak", posetioci Štranda će u ponedeljak biti u prilici da pomognu Dušanu Travici, studentu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, da ode na operaciju leve ruke u Mađarskoj.

Dušan je pre dve godine teško povređen u saobraćajci u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojoj je zadobio povrede kičme i prelome ruke i vilice. Njegova zvanična dijagnoza je kvadriplegija – oduzetost sva četiri ekstremiteta.

Veliku pomoć u pokrivanju troškova lečenja pružili su mu građani opštine Kula, gde Dušan živi, Konzulat Srbije u Čikagu, brojni iseljenici iz Sjedinjenih Američkih Država i Skupština AP Vojvodine.

Posle lečenja u Americi, počeo je da pomera desnu ruku i rame, a operacijom u Mađarskoj, lekari će pokušati da mu osposobe i levu ruku. Za taj zahvat je potrebno obezbediti oko 4.000 evra.

Inicijativu za pomoć Dušanu Travici pokrenuo je Savet Mesne zajednice "Sonja Marinković" iz Novog Sada, što je Gradsko zelenilo sa zadovoljstvom prihvatilo.
  • s

    25.07.2015 17:30
    Dajte broj mob za poruke, jos koji put.Bude to efikasno.Dragom Dusanu zelim uspesan oporavak i svu srecu ovog sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.