Ponovo pojačana kontrola pešaka u sredu i četvrtak

Policijska uprava Novi Sad nastaviće u sredu i četvrtak akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci.
Policijska uprava Novi Sad nastaviće u sredu i četvrtak akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu prvenstveno na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koje čine pešaci.

Policija će najviše kontrolisati i kažnjavati prelaske kolovoza van obeleženog pešačkog prelaza, prelaske u trenutku zabrane ili uz korišćenje mobilnog telefona.

Kako je najavljeno, 5. i 6. juna od 9 do 13 časova akciju će sprovoditi saobraćajni policajci i policijski službenici u civilnim odelima koji će uočene prekršaje dokumentovati fotografijama ili video zapisima, a zatim će legitimisati učinioce prekršaja i preduzeti dalje zakonske mere.

Policija je uputila apel na građane, pešake i druge učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredbi o saobraćaju na putevima, jer će tako izbeći predviđene sankcije i sačuvati sebe i druge.

  • 04.06.2013 11:47
    Ja stvarno ne razumem ovaj koncept najavljivanja kontrole. Pa valjda je ideja kontrole i kazne da se sprovede zakon. Idealno bi bilo da se kontrolise svugde i 24h, ali posto to nije realno, umesto toga se rade nasumicne kontrole, menjajuci stalno vreme i mesto. Koji je smisao ovog?
  • LimanacNS

    04.06.2013 06:39
    @Ime mi je...
    Prijatelj hoće da kaže da je kod nas slobodno kršenje propisa, možda čak i poželjno, kad nema ko da kontroliše. Po mogućstvu povedite i decu, da na vreme nauče da su pešački prelazi samo neke blesave pruge na putu i da treba prelaziti bulevar gde god ti se svidi. Bez obzira na saobraćaj.
  • 03.06.2013 19:46
    Verovatno su vlasnici besnih automobila nekome od ranije poznati i zaštićeni. Kao da će pešak nekog da pregazi. Ali slažem se da i pešake treba kontrolisati, samo svaki drugi dan pojačana kontrola pešaka a nikako da pojačaju kontrolu vozila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti