Ponovo stopirana nabavka aparata za zračenje

Javna nabavka opreme za zračenje za nedovršen objekat "Kamenica 2" ponovo je zaustavljena zbog podnošenja zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.
Javna nabavka opreme za zračenje za nedovršen objekat "Kamenica 2" ponovo je zaustavljena zbog podnošenja zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

U fazi podnošenja ponuda, koja je produžena sa 30. decembra 2014. na 26. januar ove godine, ponuđač "Beolaser doo" iz Beograda podneo je zahtev za zaštitu prava, čime je nabavka linearnih akceleratora sa pratećom opremom za radiološku terapiju danas ponovo zaustavljena.

Postupak se u ovoj fazi prenosi na Republičku komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, na kojoj je da odluči o daljoj realizaciji nabavke.

Novi rok - 26. januar ove godine, obelodanjen je dan pre isteka aktuelnog roka, jer su ponuđači istakli da za vreme praznika ne mogu da obezbede potrebnu bankarsku dokumentaciju, a kojom se garantuje sigurnost ponude.

Inače, Komisija za javne nabavke trebalo je odmah po okončanju javne nabavke 30. decembra da otvori podnete ponude, čime bi se nabavka sprovela po ubrzanom postupku. Nova informacija je da će Komisija za javne nabavke blagovremeno pristigle ponude javno otvarati 26. januara 2015. godine u 10.30 časova u Novom Sadu.

Podsećamo, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki nedavno je donela rešenje koje je omogućilo nastavak započetog postupka javne nabavke linearnih akceleratora, CT skenera i prateće opreme. Zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava, postupak javne nabavke je zaustavljen krajem avgusta, što je za posledicu imalo prolongiranje postupka, a samim tim i nabavke  neophodne opreme za radiološku terapiju.

Fond, kasnije imenovan u Upravu za kapitalna ulaganja APV je 30. juna 2014. godine objavio Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju za nabavku višeenergetskih linearnih akceleratora sa pratećom opremom za radiološku terapiju u vrednosti od skoro 900 miliona dinara. Međutim, u fazi podnošenja ponuda, ponuđači "Max Team" d.o.o. iz Beograda i "GE holdings" iz Novog Beograda podneli su zahteve za zaštitu prava, zbog čega je proces stopiran do donošenja zvanične odluke Republičke komisije.

Zbog sporosti rada Republičke komisije, Uprava za kapitalna ulaganja žalila se u više navrata - 21. oktobra, 18. a potom i 24. novembra, ali nikakav odgovor tada nisu dobili. Nakon više od pola godine, odluka je konačno bila doneta.

Podsetimo i da je ovogodišnji pokrajinski budžet u velikom iznosu namenjen upravo opremanju "Kamenice 2" u iznosu od dve milijarde dinara, naveo je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u upotrebi su dva aparata za zračenje, koja se često kvare, zbog čega pacijenti čekaju dva do tri meseca na terapiju. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • ns

    20.01.2015 08:47
    Tuzba
    Tuziti republicku komisiju. Primaju ogromne plate a ljudi umiru zbog njihovog ne rada!
    Sve pare od plata da vrate sa kamatom i da isplate bolesnicima ostetu zbog cekanja, dusevnog i fizickog bola!
    A onog ko im je direktor direktno na robiju dok se ne utvrdi ko im je dao posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti