Popravljen aparat za zračenje na Institutu

Na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici popravljen je aparat za zračenje pacijenata obolelih od raka i ponovo će s radom početi u sredu.

Na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici popravljen je aparat za zračenje pacijenata obolelih od raka i ponovo će s radom početi u sredu, javila je RTV.

Trenutno je na listi čekanja 450 pacijenata i zahvaljujući popravci dnevno će biti pregledano njih od 120 do 160. Terapija za jednog bolesnika, u zavisnosti od dijagnoze, može da traje od jednog dana do devet nedelja.

Direktor Instituta Dušan Jovanović je nedavno Radiju 021 rekao da životi pacijenata nisu bili ugroženi zbog odlaganja zračenja. Takođe, za nekoliko meseci stanje bi trebalo da bude znatno bolje, jer pokrajinske vlasti planiraju da kupe još dva nova aparata.

  • 04.03.2011 11:02
    Dugo im je i radio! Opet je u kvaru !
  • ??

    15.02.2011 08:40
    Zato sto se praznikom radi dozimetrija.
  • ?

    14.02.2011 18:34
    a sto ne pocne sutra da radi
    bolest nema praznike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti