Porodice žrtava iz Kontrasta tuže i inspektore

Branko Miladinović, otac tragično nastradale Tamare u Kontrastu, najavio je da će tužiti i nadležne inspektore, jer nisu obavljali svoj posao.
Branko Miladinović, otac tragično nastradale Tamare u Kontrastu, najavio je da će, pored vlasnika Alojza Ganića, dvojice zakupaca Slaviše Stanišića i Dejana Ratkovića, te Miroslava Paruge koji je održavao instalaciju, tužiti i nadležne inspektore, jer nisu obavljali svoj posao.

Miladinović tvrdi da će to biti prvi put da se u ovoj državi procesuiraju inspektori.

On je rekao da Kontrast nije imao stepenice za evakuaciju, dok je izlaz za slučaj opasnosti bio zamandaljen i otključan je tek kada su došli vatrogasci. Nijedna inspekcija koja je pregledala lokal pre toga nije donela odluku da se greške isprave ili da se diskoteka zatvori. Prema njegovim rečima, inspektori iz Sektora za vanredne situacije su još 2010. godine dali nalog da se u lokalu uradi hidrantska mreža, što nikada nije učinjeno. On kaže da je angažovao najeminentnije stručnjake iz oblasti protivpožarne zaštite, koji su dali procenu cele situacije.

Na pitanje da prokomentariše navode da je mogući uzrok požara taj da su glodari pregrizli kablove, Miladinović za Press navodi da je smešno da posle šest meseci istrage slučaj dobije takav epilog i da će, ako to bude potvrđeno, odgovornost proširiti i na sanitarnu inspekciju, koja je dozvolila da bude miševa u lokalu.

Krajem meseca se navršava šest meseci od tragedije u kojoj je stradalo šestoro mladih ljudi, a javni tužilac ovih dana treba da podigne optužnice. Iz suda je juče saopšteno da je istraga zvanično završena.

- U dosadašnjem postupku prikupljena je obimna tehnička dokumentacija o radu lokala, kao i dokumentacija o protivpožarnim i pregledima građevinske inspekcije - navodi vd predsednika suda Zora Jamušakov. Ona kaže da su pored zakonskih zastupnika žrtava i njihovih punomoćnika saslušani i drugi oštećeni, kao i stotinak svedoka. Obavljeno je i građevinsko-elektro i protivpožarno veštačenje, kao i sudsko-medicinsko i psihijatrijsko.

Predmet će danas biti dostavljen Višem javnom tužiocu. Šestomesečni pritvor okrivljenima ističe 1. oktobra.

  • Marija

    26.09.2012 22:14
    Ko kontrolise inspektore?!
    Ovo je strasno. Nazalost i u drugim oblastima je tako. Inspektori rade sta hoce, a njih niko ne kontrolise. Ja ne znam kako je moguce da taj lokal radi i da niko od inspektora nije kriv! A tako je i u svim oblastima...zato se i desavaju ovakve stvari kad niko ne snosi nikakvu odgovornost, a samo primaju plate iz budzeta.
  • Vlada

    22.09.2012 16:45
    @Milan
    Pa ako je glupost, ti i svi što lupaju minuse slobodno vaspitajte decu da slušaju takvu muziku i puštajte ih da idu na mesta na koja se, čisto onako ponekad, bacaju i ručne bombe. Pa ako im se ikada puj, puj, daleko bilo nešto desi, baš me zanima da li ćete i u tri ujutro sami sa sebom kriviti samo grad i inspektore, ili ćete skapirati kakvi ste im roditelji.
  • Pundravac

    22.09.2012 15:58
    Jao, a da vidite požarne inspektore (ja sam ih nažalost video u više prilika). Tipovi koji samo gledaju kako da se ogrebu, za koje je javna tajna da će vas za*ebavati sa dozvolama dok ih ne podmitite. Stvarno je vreme da idu u zatvor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.