Poskupljuju kabine na Štrandu

Gradsko veće donelo je odluku da poskupi zakup kabina na Štrandu.

Gradsko veće donelo je odluku da poskupi zakup kabina na Štrandu.

Prema toj odluci, na osnovu predloga Nadzornog odbora "Gradskog zelenila", zakup velike kabine će umesto 15.000 koštati 20.000 dinara, a zakup male kabine će umesto 12.000 sada biti 15.000 dinara. Cene zakupa su povećane za 33, odnosno 25 odsto.

"Gradsko zelenilo" je u predlogu za povećanje cena navelo da očekuje da će sa novim višim cenama, davanjem u zakup 377 velikih  i 430 malih kabina, zaraditi 13.990.000 dinara sa PDV-om. Kako se može videti i iz troškovnika priloženog uz predlog novog cenovnika, ta sredstva će biti dovoljna da se pokriju troškovi održavanja kabina i drugi troškovi na Štrandu.

Iznajmljivanje kabina za predstojeće leto trebalo bi da usledi polovinom aprila.

  • Stole

    26.03.2015 12:37
    Zasto se ne bi placalo toliko? pa kabine su jedna vrsta luksuza i nisu socijalna kategorija i tu zelelnilo treba dobro da profitira.
  • 26.03.2015 11:46
    Ovo poskupljenje je skandalozno. To što je potražnja za kabinama velika, ne znači da treba da nam oderu kožu sa leđa što želimo da imamo kabinu, nego da naprave još kabina i da prošire kupalište. Ali, to zahteva neka ulaganja - a to se nikom ne radi. Cilj je uzeti pare, a ne raditi nešto. Najjači su mi oni koji kažu da to nije mnogo na godišnjem nivou - da, kada bi živeli u tropima i imali leto cele godine. Ovako, za 2 meseca koliko traje kupališna sezona - cena je paprena. A što se tiče održavanja kabina - 15 godina imam kabinu i svake godine tražim da mi poprave klupicu koja je polomljena, naravno, ni jedna garnitura to nije uradila. 15 godina, eeej!!! Ali je zato ova garnitura dozvolila da svako pušta svoju muziku, pa se odlazak na Štrand često pretvori u celodnevno maltretiranje, a ne odmor. Nekad se pitam zašto uopšte više i idem tamo i iznajmljujem kabinu, ali, valjda, kad nemam drugu opciju... onda ćutim tu gde sam.
  • 1982

    26.03.2015 10:13
    Dunav je moje more...pa ko voli neka izvoli.Iznajmiš kabinu,za ne tako preveliku cifru,uživaš i ne boli te glava...opet sa druge strane oni koji ne mogu sebi to da priušte,uživaće u drugim čarima koje nudi štrand,bez kabine.Posećenost štranda tokom sezone je prevelika,a sve to zahteva troškove oodržavanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti