Pozorište mladih demantuje da su planirali novac za otvaranje stranice na Fejsbuku

Nakon burne reakcije dela zaposlenih na informaciju da bi Pozorište mladih trebalo da izdvoji 315.833 dinara za izradu "softvera za Fejsbuk", u ovoj ustanovi navode da je u pitanju bila tehnička greška koja je odmah ispravljena na sednici UO.
Nakon burne reakcije dela zaposlenih na informaciju da bi Pozorište mladih trebalo da izdvoji 315.833 dinara za izradu "softvera za Fejsbuk", u ovoj ustanovi navode da je u pitanju bila tehnička greška koja je odmah ispravljena na sednici Upravnog odbora i da se zapravo radi o izradi android aplikacije, održavanju interenet sajta i softverskoj podršci svih interenet aktivnosti na godišnjem nivou.

Zaposleni u ovoj ustanovi su medijima prosledili plan javnih nabavki koji je imao još jednu spornu tačku, a to je usluga održavanja softvera za računovodstvo po ceni od 833.000 dinara. U Pozorištu mladih kažu da je i ta greška ispravljena i da se zapravo radi o sumi od 83.000 dinara.

Portparol Igor Brakus potvrđuje za 021.rs da je na sednici UO usvojena ispravljena verzija plana javnih nabavki.

- Nenamernom greškom službenika, u dokumentu je navedeno da je za održavanje softvera za računovodstvo potrebno 833.000 dinara, a i u samom dokumentu u zbirnoj sumi se moglo videti da je u pitanju manji iznos. O grešci je članove Upravnog odbora obavestio šef računovodstva, primetivši da umesto android aplikacije stoji softver za Fejsbuk i to je takođe predočeno članovima Upravnog odbora i odmah je ispravljeno. Tehnički ispravljena verzija je usvojena i takva će i biti prosleđena Gradu - naveo je Brakus za 021.

U ovom teatru navode i da će osoba koja je tokom izrade plana javnih nabavki načinila greške biti kažnjena. Pitaju se i "kome je u interesu da sa netačnim informacijama izlazi u javnost i pokušava da nanese štetu renomiranom novosadskom teatru".

Podsetimo, informaciju da će Pozorište mladih sa 3.000 evra platiti izradu stranice na Fejsbuku, što zapravo ne košta ni dinar, javnosti su predočili članovi UO iz reda zaposlenih u preduzeću. Oni su otvoreno posumnjali da je u pitanju sumnjiv posao pa nisu ni glasali za promenu plana javnih nabavki.

  • Opet

    24.07.2014 07:20
    kriv radnik
    Kako vas nije sramota da kažnjavate radnika koji je radio na izradi plana, ta osoba koja je radila sledila je uputstva direktora koji je I odgovoran za izradu istog, sigirno radnik ne odlučuje koliko će se I na šta potrošiti novac.

    Ako je u pitanju tehnička greška pri kucanju, zašto da nekog kažnjavate, dešava se.
  • jo

    21.07.2014 20:16
    Pravac
    Ova dvojica što su minusirali pravac ravna gora da plačete nad dražinom sudbinom.Ako budete dobro kukali možda dobijete kao nagradu upravni odbor Gasproma ko Dana sveznalica
  • igor

    21.07.2014 15:00
    aplikacije za fejsbuk mogu lako da dostici tu cifru...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.