Predstavljen nov sistem dezinfekcije novosadskih vrtića

Nova tehnologija dezinfekcije prostora koja uništava sve bakterije i pogodna je za ustanove u kojima borave deca predstavljena je danas u vrtiću "Guliver" na Novom naselju.
Nova tehnologija dezinfekcije prostora koja uništava sve bakterije i pogodna je za ustanove u kojima borave deca predstavljena je danas u vrtiću "Guliver" na Novom naselju.

Radi se o preparatu na bazi vodonik peroksida i srebra koji ne izaziva reakcije i ne ostavlja tragove, a uništava mikroorganizme.

"Radi se o naprednoj metodi dezinfekcije prostora, koja bi se mogla primenjivati u novosadskim vrtićima, gde u grupama imamo puno dece. Znamo da prostor u kojem ona borave ne treba sterilisati potpuno, ali uništavanjem patogenih i uslovno patogenih bakterija biće smanjen i broj dece koja u periodima epidemija oboljevaju od virusa gripa ili morbila", izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat i dodao: "Iako brojni sertifikati, kao i iskustva primene ovih preparata u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi svedoče o tome da se radi o bezbednom i efikasnom metodu, mi ćemo oformiti stručan tim koji će nakon detaljne analize doneti odluku da li će se ovaj preparat koristiti i u Novom Sadu."

Prednost ovog sistema čišćenja prostora je u tome što se metodom raspršivanja, čestice preparata ravnomerno nanose na teško dostupne površine kao što su papiri, slike, kolaži i drugi sadržaji koji su često prisutni u ustanovama za decu.

  • Miroslav

    10.06.2015 15:50
    Anonimus-u
    Dakle neverovatno, nije vazno zdravlje dece nego izmisljane teorija zavere.
    Tako sednem za PC koji je "Made in Serbia", malo SMS a saljem sa mobilnog "Made in Serbia", skochim do marketa RODA/IDEA/DELEZE koji su "Made in Serbia", kupim viski / sljivovicu / tomovachu koji su "Made in Serbia" ili u flashama "Made in Serbia", eventualno gucnem sholju mlekice napravljeno od mleka u prahu "Made in Serbia", zapalim pljugu koja je kompletno "Made in Serbia" i botujem po WEST-ern svemu bez izuzetka...
    Lek za lichnu frustraciju
  • 09.06.2015 14:05
    Oprezno
    Naravno da treba ispitati šta se dešava kada se preparat akumulira u živim organizmima.
    Sve što dolazi sa zapada ima samo jedan cilj - što mirnije ljudsko biće.
  • Mićun

    09.06.2015 12:24
    PU Radosno...
    .....gde u grupama imamo puno dece. ....
    zato polako svoju decu u privatne vrtiće pa se lako reši i ovaj problem....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti