Preminuo legendarni Vujadin Boškov Vujke

Jedan od najboljih fudbalera u stogodišnjoj istoriji FK "Vojvodina" preminuo je danas u 83. godini.
Jedan od najboljih fudbalera u stogodišnjoj istoriji FK "Vojvodina" preminuo je danas u 83. godini.

Vujadin Boškov je rođen 16. 05. 1931. u Begeču. Ceo svoj život posvetio je fudbalu.

Dres Vojvodine nosio je od 1946. do 1960. Potom ga je put fudbalskog profesionalca vodio u Sampdoriju i BSC Young Boys. Vujke je bio veliki fudbaler, a još veći je bio kao trener i začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal kao igru i biznis.

Kao trener je vodio Vojvodinu, Fejenord, Sampdoriju, Romu, Napoli, Real Madrid i još nekoliko evropskih klubova. Bio je i selektor Jugoslavije sa kojom se plasirao na EURO 2000, naše poslednje na kojem smo učestvovali

"Duga i preduga bi bila lista trofeja i uspeha koje je ostvario za svog života. Ipak, za nas koji imamo crveno-belo srce, baš kao i on, najvažnija je prva titula šampiona Jugoslavije koju je sa svojom Vojvodinom osvojio u sezoni 1965/66. Nakon toga njegov vizionarski duh iznedrio je i realizovao ideju o izgradnji fudbalskog trening centra, prvog objekta takve vrste na Balkanu. Danas taj centar, dom svih generacija fudbalera Vojvodine, sa ponosom nosi njegovo ime", navodi se u saopštenju Voše.

Sahrana Vujadina Boškova biće održana u Begeču u utorak, 29. aprila. Istog dana u FC "Vujadin Boškov" biće organizovana komemorativna sednica.

Vreme komemoracije i sahrane biće određeno naknadno.

  • NS DUKES

    28.04.2014 11:44
    LEGENDA
    Vecna ti slava MISTER!!
  • 28.04.2014 10:25
    Sale NS
    Poslednji pozdrva cika Vujketu i saucesce porodici i nasoj skolskoj drugarici Sanji. Posebno podrzavam predlog za promenu imena stadiona jer sadasnji naziv "ne mirise" barem pola (starog) grada dok bi ovaj novi (VB) podrzali svi redom.
  • Sampa

    28.04.2014 10:18
    Ciao Vuja
    Ciao Mister

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti