Preminuo profesor Ranko Končar

Posle kraće i teške bolesti, danas je u Novom Sadu u 77. godini preminuo univerzitetski profesor i bivši direktor Muzeja Vojvodine, Ranko Končar.
Posle kraće i teške bolesti, danas je u Novom Sadu u 77. godini preminuo univerzitetski profesor i bivši direktor Muzeja Vojvodine, Ranko Končar.

Končar je rođen 1938. godine u Bukovici u Bosni i Hercegovini a studije istorije završio je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Doktorirao je u Ljubljani sa temom "Građanska opozicija i političko-ustavne koncepcije u Vojvodini".

Končar je ceo radni vek proveo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na katedri za istoriju. Objavio je više naučnih radova i studija o prošlosti Jugoslavije i Vojvodine.

  • Sedam

    30.10.2014 10:14
    Neka ti laka bude ta zemlja vojvođanska, koju si toliko voleo.
  • vlada

    30.10.2014 09:41
    Nije dočekao da mu smanje penziju.. počivaj u miru profesore.
  • Студенткиња

    30.10.2014 08:41
    Професорова студенткиња
    Почивај у миру велики човече. Волела сам историју како сте је Ви предавали. Памтићу Вас по добром.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti