Prodati svi traktori na Sajmu poljoprivrede

Svi traktori na upravo završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu su prodati, zabeležena je rekordna poseta i broj izlagača, a da je Sajam imao da ponudi izlagačima još 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i on bi bio prodat, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.
Svi traktori na upravo završenom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu su prodati, zabeležena je rekordna poseta i broj izlagača, a da je Sajam imao da ponudi izlagačima još 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora i on bi bio prodat, izjavio je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

On je najavio da će sledeće godine kompanije iz Kine zakupiti celu halu od 840 kvadratnih metara za učešće na sajmu poljoprivrede. Postoji mogućnost da se sajamske hale izmeste na periferiju Novog Sada, pored auto - puta, gde bi mogle da se izgrade velike hale koje bi bile multifunkcionalne i energetski efikasne, a Gradu bi bila ustupljena izuzetno atraktivna lokacija sadašnjeg Sajma, u samom centru, nagovestio je Cvetković.

Najznačajniju sajamsku manifestaciju u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, 82. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, videlo je više od 106.000 posetilaca i učestvovalo preko 1.500 izlagača iz 60 zemalja sveta, naveo je Cvetković i napomenuo da je broj posetilaca ove godine bio veći u odnosu na rekordnu 2013. godinu, koja je referentna, jer je prošle godine bila manja poseta zbog poplava.

Dobro je što je vraćen termin održavanja Sajma poljoprivrede, kao nekad ranijih godina, početkom maja i to se pokazalo kao najbolje rešenje, primetio je Cvetković. "Nama kao menadžmentu je važno kako se osećaju izlagači, da li su oni bili zadovoljni. Po završetku oficijelnog dela Sajma, ja sam otišao na štandove i ono što je meni bio glavni utisak to je je da je svaki traktor koji sam video kod izlagača - imao svoje ime i prezime, a to znači da je prodat", rekao je Cvetković, prenoseći lične impresije sa upravo završenog Međunarodnog sajma poljoprivrede. "Da smo imali možda još 10.000 kvadratnih metara spoljnjeg slobodnog sajamskog prostora, verovatno bi smo i to prodali izlagačima", kazao je generalni direktor Novosadskog sajma.

Prema njegovim rečima, na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prvi put se pojavila kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je veoma važna u agrobiznisu u svetskim razmerama, a bile su i 10 kineskih kompanija iz različitih oblasti agrobiznisa i one su nastupile veoma organizovano.

"Imamo najavu da kineske kompanije žele sledeće godine zakupe celu halu 840 kvadratnih metara, kako bi promovisali svoju privredu", najavio je Cvetković i napomenuo da je na sajmu poljoprivrede, osim predstavnika 10 kompanija, došla i delegacija Kineske razvojne banke koja se bavi investicijama na teritoriji čitavog Balkana.

Tokom održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma, od 9. do 15. maja, odvijala se živa politička i diplomatska aktivnost, jer je sajamsku manifestaciju posetio veliki broj ministara iz okruženja, a među njima ministri poljoprivrede Republike Srpske, Slovenije i Austrije, podsetio je Cvetković i naglasio da su srpska ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i resorno ministarstvo dali izuzetan doprinos održavanju ove manifestacije.

"Kako smo zatvorili kapije Sajma, počeli smo da radimo pripreme za naredni, 83. Međunarodni poljoprivredni sajam i kao što smo najavili, sledeće godine zemlja - partner biće Italija, a ostalo je da se obave razgovori ko će biti zemlje - prijatelji tog sajma i za njih je ostalo nekoliko upražnjenih mesta", najavio je Cvetković. Govoreći o narednim izložbama na Novosadskom sajmu, Cvetković je najavio održavanje Jesenjeg sajma lova, ribolova i turizma "Lorist", koji je druga po veličini sajamska manifestacija u Novom Sadu. On je najavio da će se novi menadžment, koji predvodi, truditi da poveća broj aktivnih sajamski dana sa sadašnjih 40 na 60, ili čak 80 dana godišnje, da se održavanje manifestacija osavremeni, što znači da se uvede bežični Internet (Wi-fi), da se napravi virtuelni sajam kako bi izlagači i posetioci bili u kontaktu i posle održavanja sajamske izložbe.

Odgovarajući na pitanje da li postoje naznake o novim investicijama u Novosadski sajam kako bi se povećao njegov kapacitet, Cvetković je rekao da je ta institucija, kada je osnovana pre jednog veka, bila na periferiji Novog Sada, a danas u centru omeđena sa veoma prometnim saobraćajnicama i ne postoji mogućnost da se širi na toj lokaciji.

Postoji mogućnost da se Sajam izmestiti na periferiju Novog Sada, pored auto - puta, gde bi mogle da se naprave velike hale koje bi bile multifunkcionalne i energetski efikasne, a Gradu bi bila ustupljena izuzetno atraktivna lokacija u samom centru, nagovestio je Cvetković i dodao da o tome tek treba razgovarati sa osnivačem i vlasnikom kapitala i Nadzornim odborom Novosadskog sajma.

  • 19.05.2015 06:48
    Cvetkovicu,koga lazes,pa nismo bas toliko ludi.Jadan li si
  • 17.05.2015 21:11
    OVO JE BITNO:
    Postoji mogućnost da se sajamske hale izmeste na periferiju Novog Sada, pored auto - puta, gde bi mogle da se izgrade velike hale koje bi bile multifunkcionalne i energetski efikasne, a Gradu bi bila ustupljena izuzetno atraktivna lokacija sadašnjeg Sajma, u samom centru ...

    To je smisao "uspešnog menadžmentisanja". Da se dokopaju ekskluzivnih lokacija. Kome mislite prodavati tolike stanove i lokale? Doveli ste narod do bede glumeći sposobne privrednike ...
  • mhmmm

    17.05.2015 18:47
    Ja izgleda nisam bio na istom sajmu kako i godpodin direktor..... nikada nije bio jadan i mali kao ove godine... a sad sta je prodato...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.