Produžen rok javne nabavke aparata za zračenje

Rok za dostavljanje ponuda u postupku javne nabavke aparata za zračenje za "Kamenicu 2" pomeren je sa 30. decembra ovde godine na 26. januar 2015. godine, na zahtev potencijalnih ponuđača.
Rok za dostavljanje ponuda u postupku javne nabavke aparata za zračenje za "Kamenicu 2" pomeren je sa 30. decembra ovde godine na 26. januar 2015. godine, na zahtev potencijalnih ponuđača.

Novi rok obelodanjen je dan pre isteka aktuelnog roka jer su ponuđači istakli da za vreme praznika ne mogu da obezbede potrebnu bankarsku dokumentaciju, a kojom se garantuje sigurnost ponude.

Inače, Komisija za javne nabavke trebalo je odmah po okončanju javne nabavke 30. decembra da otvori podnete ponude, čime bi se nabavka sprovela po ubrzanom postupku. Nova informacija je da će Komisija za javne nabavke blagovremeno pristigle ponude javno otvarati 26. januara 2015. godine u 10.30 časova u Novom Sadu.

Podsećamo, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki nedavno je donela rešenje koje je omogućilo nastavak započetog postupka javne nabavke linearnih akceleratora, CT skenera i prateće opreme. Zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava, postupak javne nabavke je zaustavljen krajem avgusta, što je za posledicu imalo prolongiranje postupka, a samim tim i nabavke  neophodne opreme za radiološku terapiju.

Fond za kapitalna ulaganja APV je 30. juna 2014. godine objavio Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju za nabavku višeenergetskih linearnih akceleratora sa pratećom opremom za radiološku terapiju u vrednosti od skoro 900 miliona dinara. Međutim, u fazi podnošenja ponuda, ponuđači "Max Team" d.o.o. iz Beograda i "GE holdings" iz Novog Beograda podneli su zahteve za zaštitu prava, zbog čega je proces stopiran do donošenja zvanične odluke Republičke komisije.

Zbog sporosti rada Republičke komisije, Fond za kapitalna ulaganja žalio se u više navrata - 21. oktobra, 18. a potom i 24. novembra, ali nikakav odgovor tada nisu dobili. Nakon više od pola godine, odluka je konačno bila doneta.

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u upotrebi su dva aparata za zračenje, koja se često kvare, zbog čega pacijenti čekaju dva do tri meseca na terapiju. (Gorica Nikolin)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.