Prometeju nagrada Sajma za izdavački poduhvat godine

Novosadska izdavačka kuća "Prometej" je na novosadskom Salonu knjiga danas dobila nagradu za kapitalni dvotomni, Veliki englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik autora Danka Šipke.
Novosadska izdavačka kuća "Prometej" je na novosadskom Salonu knjiga danas dobila nagradu za kapitalni dvotomni, Veliki englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik autora Danka Šipke.

U konkurenciji za nagradu bilo je 48 naslova.

Rečnik je nepunih sedam godina vodio kao naučni projekat ugledni lingvistaDanko Šipka, redovni profesor na univerzitetu u SAD, sa grupom saradnika iz Amerike i Srbije. Urađen je najsavremenijim leksikografskim metodom, a rečnici u oba smera obrađuju po više od 100.000 reči.

Nagrada "Laza Kostić" uručena je ovogodišnjem laureatu Vesni Kapor.

- Laza Kostić nas je rečju vodio izvan sfere stvarnosti, povezivao nepojamno sa realnim i uvek ostavljao prostora za naše uzlete izvan tela - rekla je spisateljica. Ona je objasnila da joj je nagrada značajna i zbog toga što je delo za koje je dobila priznanje na tragu Laze Kostića i njegovog poetskog izraza.

Specijalne nagrade žiri je dodelio Kolekciji Dela Stanislava Vinavera u 18 tomova čije nedavno objavljeno drugo kolo zaokružuje omaž jednom od najistaknutijih srpskih pesnika. Druga specijalna nagrada pripala je Srpskom nacionalnom savetu iz Crne Gore za ukupnu izdavačku produkciju.

  • 18.04.2015 18:12
    Danas prosao sajmom. Na svakom trecem standu Rusija,Rusija i Rusija. I jos smo bili pocastvovani posetom bajkera, rusilaca vladi. Radi Fajgelj i ekipa punom parom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti