Protest novosadskih ratnih veterana u subotu

Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije organizovaće protest ratnih veterana 29. Marta na platou ispred Spensa.
Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije organizovaće protest ratnih veterana 29. Marta na platou ispred Spensa.

Kako se navodi u saopštenju ovog udruženja, protest se organizuje zbog neusvajanja Zakona o pravima ratnih veterana i članova njihovih porodica. Predlog zakona predat je Skupštini Srbije na usvajanje 28. decembra 2012. godine.

Udruženje zahteva i izjednačavanje prava sa ratnim veteranima u Beogradu koji 20 godina plaćaju za 50 odsto umanjene račune za komunalne usluge, a razlog za protest je i zahtev za isplatu ratnih dnevnica, kao što je isplaćeno ratnim veteranima Topličkog okruga.

Na protestu će biti upućeni zahtevi vlasti u Srbiji za ispunjenje svih navedenih zahteva.

  • veterani

    14.12.2014 21:16
    drzave
    koja nije bila u ratu?
  • NN

    27.03.2014 16:18
    Secam se
    Bio sam mobilisan 1991. u JNA preko lokalnog radija. Odazvao sam se. Osecao sam da sam ispunjavao svoju obavezu. Secam se da mi je jako smetalo nerazumevanje i ne-podrska onih koji su nisu bili mobilisani. Nisam nikad mislio da trazim nikakvu naknadu, jer finansijski mi ne bi znacilo, skoro nista. Moralno priznanje bi prihvatio.
    Bez obzira na ovo moje, pametno drustvo/drzava mora da vodi racuna o svojim ratnim veteranima. Kako ih pazimo (finansijski, statusom u drustvu, itd) tako cemo ih i imati u buducnosti kada opet bude (ne daj boze) trebalo. A verovatno ce trebati, jer konflikti su normalna stvar i nekad treba samo da zazvecih oruzjem, ne da pucas. Primer: Svajcarska. Ova nasa jadna drzava nije, ocigledno, konzistentno resavala problem/pitanje veterana. Ili treba da rese uniformno to pitanje ili da neko od nadleznih istupi i objasni zasto ne moze da se resi. I da se stavi tacka na to pitanje i da se ide dalje.
    Sto se tice Grbavog... tuga i jad. Da makar ume da obrazlozi sta ga muci.
    Pozdrav svim veteranima!
  • grbavi

    27.03.2014 09:49
    shta je bre shljamu ratnohushkachi zar ne vidite da nam je drzava propala nema se para politichari rade danonocno da nas izvuku iz ponora a vi bestidnici tuzite drzavu i hocete neke dnevnice sada ste se setili posle 20 godina , ajde bre nazad u rupu svi odakle ste se pojavili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.