Radionice o suzbijanju nasilja za novosadske mališane

Novosadska grupa mladih "Novo Kulturno Naselje" uveliko sprema novi projekat za najmlađe stanovnike.
Novosadska grupa mladih "Novo Kulturno Naselje" uveliko sprema novi projekat za najmlađe stanovnike.

"Naselje protiv nasilja" sprovodiće se tokom osam sedmica u saradnji sa Osnovnom školom "Prva vojvođanska brigada", a projekat će uključivati istraživanja, različite tribine, predavanja, kreativne radionice i predstave za učenike, ali i uz njihovu pomoć.

Kako za 021.rs kaže jedan od članova "Novog Kulturnog Naselja" Ognjen Tomašević, svaka od osam nedelja imaće zasebnu tematiku.

"Osvrnućemo se na različite tipove nasilja, tako da ćemo imati 'Nedelju protiv nasilja u porodici' sa tematskim predavanjima, a samim tim i radionicu sa istom temom. Sledeće sedmice tema bi bila 'Medijsko nasilje' i tako redom, do kraja projekta. On će biti finalizovan zajedničkom manifestacijom i priredbom u školi", navodi Tomašević.

On objašnjava da je ideja grupe da svaka tema ima svog sponzora, gde bi u naslovu nedelje bilo ime sponzora. "Ovom prilikom pozivamo sve donatore dobre volje da pomognu naš projekat. Sve donacije su dobrodošle, od finansija do vaučera, preko slatkiša do muzičke opreme, sve što može biti korisno ili potrebno mališanima", kaže Tomašević.

U toku je konkurs za logo projekta "Naselje protiv nasilja", a svi dizajneri i umetnici mogu da pošalju svoje rešenje na mejl adresu: novokulturnonaselje@gmail.com. Pobedniku, poručuju organizatori, sledi i nagrada.

Organizacija najavljuje i mnoge zanimljive projekte i akcije u 2015. godini, a jedan od njih će biti i "Naselje protiv nasilja", čiji detaljni plan i satnice će biti uskoro obelodanjeni.

Podsetimo da je grupa nedavno inicirala stvaranje ljubavnog murala u Ulici Bate Brkića, kao i murala devojčice u Ulici Braće Dronjak, a tokom leta je realizovan projekat "Dobrodošli na Naselje". (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • rakamakafon

    29.11.2014 01:33
    Odgovor za Lokija + hvala za komenare
    Postoji veliki broj aktivnosti van tih 8 nedelja, i tu pripadaju preostale 4 nedelje. S druge strane, projekat će trajati duže od 3 meseca.

    Sve aktivnosti mogu da se vide na www.facebook.com/novokulturnonaselje

    Pozdrav i laka noć svima.
  • -

    28.11.2014 19:54
    -
    Rakamakofon - Pa jeste

    necete sastaviti ni 3 nedelje a ne 3 mesece

    uticaj pinka duze traje
  • 28.11.2014 19:14
    Bravo za NKN!
    Svaka čast momci, imate veliki POŠTOVANJE od nas, roditelja čija deca idu u škole na naselju i naravno podršku. Samo tako nastavite i efekat našeg zajedničkog rada mora biti vidljiv.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti