Raspisuju se konkursi za direktore nekoliko gradskih preduzeća

Novosadska Skupština će po prvi put u ovoj godini u petak održati redovnu sednicu, nakon nekoliko vanrednih sednica.
Novosadska Skupština će po prvi put u ovoj godini u petak održati redovnu sednicu, nakon nekoliko vanrednih sednica.

Na dnevnom redu je za sada oko 40 tačaka dnevnog reda, a očekuje se da bude veliki broj dopuna.

Najvažnije tačke dnevnog reda su davanja saglasnosti na pokretanje javnih konkursa za izbor direktora nekoliko javnih preduzeća. Radi se o direktorskim mestima u Vodovodu, Urbanizmu, Toplani, Lisju, Zelenilu, Putu i GSP-u, odnosno preduzećima gde su vršioci družnosti imenovani nakon kadrovskih izmena koje su usledili prošlog leta i do sada su preduzećima rukovodili vršioci dužnosti.

Skupština grada će raspravljati i o odluci o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, odluci koja je trebala da bude doneta još pre nekoliko meseci. Novi Sad je jedna od poslednjih opština u Srbiji koja donosi ovaj dokument koji bi trebao da ubrza proceduru izdavanja građevinskih dozvola.

Sednicu je zakazao zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić jer se predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac nalazi na porodiljskom odsustvu neposredno pred njeno imenovanje za predsednicu gradskog parlamenta.

  • ns time

    24.03.2015 12:33
    Jedva cekam konkurse.Oni su prava patorala naseg zivota.Sto si kvalifikovaniji i vredniji,imas manje sanse.Ako nisi simpa predsednici komisije i ne znas da pevas narodnjake,ne izlazi na oci.Ne brukaj se.Ako nemas kvalifikaciju da si na nekoliko slava bio domacin komunalcima,ne znaju te sa slave,nemaj iluzije,dragi buduci direktore.
  • Vozac

    24.03.2015 09:54
    konkurs
    Kada je to i po kom konkursu izabran direktor HITNE POMOCI.Koje su ga to kvalifikacije,osim sto je internista,dovele na celo tada ugledne i postovane ustanove.Da li je prevagnulo to sto je imao privatnu ordinaciju ili sto je RADIKAL,pardon clan DVERI,oprostite TRECE SRBIJE,greska postao clan SRPSKE NAPREDNE STRANKE.Izvinjavam se citaocima ako je u medjuvremenu preleteo u neku drugu STRANKU,jednostavno nekog ne mozes zaustaviti,citav zivot posveti ucenju i sticanju potrebnih kvalifikacija.
  • coco

    24.03.2015 07:29
    Samo glupi ne uče od istorije
    Nema potrebe da nas ponovo muljate. To ste do sada već radili i ukapirali smo. Šta glumite? Raspisujete izbore, a biraćete mimo normi koje sami propagirate!
    Zašto?
    Pa JKP su plen partija i koalicija. Ne smete birati stvarno sposobne jer vas neće slušati. Dovešće u red poslovanje JKP, a to podrazumeva da će da zavrnu slavine vama, vašim partijskim podrepašima itd. Osim zavrtanja slavina za odliv love, neće zaposliti vase partijske trkače, i što je još gore, šutnuće nepotrebno zaposlene sa izmišljenih i najbolje plaćenih radnih mesta (pomoćnici direktora, savetnici, koordinatori...).

    Kažem vam, slobodno dovedite odmah vaše podrepne muve. To ste već radili, i opet ćete. To su radili oni pre vas, i oni pre njih. Pa, kako smo njih nagradili na izborima što su nas muljali i slagali - nagradićemo i vas! Mislite da se istorija ne ponavlja? Mislite da su svi pre vas zglajzali zbog gluposti, a samo vi nećete? Cvrc!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti