Ratni veterani sprečili plenidbu imovine u Petrovaradinu

Dvadeset članova Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije sprečili su danas sudske izvršitelje da zaplene imovinu njihovom članu Damiru Jurkoviću koji živi u Kačićevoj ulici u Petrovaradinu.
Dvadeset članova Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije sprečili su danas sudske izvršitelje da zaplene imovinu njihovom članu Damiru Jurkoviću koji živi u Kačićevoj ulici u Petrovaradinu.

Sudskim izvšiteljima koji su po službenoj dužnosti došli da plene televizor zbog duga od blizu 7.000 dinara veterani nisu dozvolili da uđu u porodičnu kuću Jurkovića uz obrazloženje da će svojim telima braniti imovinu.

Većih incidenata nije bilo, a sudski izvršitelji su bez svađe odustali od plenidbe. Veterani su se već oko 13 sati okupili ispred Jurkovićeve kuće, razapeli zastavu Srbije i strpljivo čekali sudske izvršitelje.

"Supruga i ja smo nezaposleni od 2002. godine i nemamo od čega da plaćamo račune. Pre tri godine nisam platio račun za fiksni telefon od 5.200 dinara, pa mi je uz kamatu pristigao novi od 9.200 dinara. Nekako sam prikupio novac i uplatio 4.200 dinara, za ostalo nisam imao. Potom su mi sudski izvršitelji popisali imovinu, a planirali su da mi oduzmu televizor, jer je dug uz sudske troškove sada blizu 7.000 dinara", kaže Jurković za "Blic".

Željko Vukelić, iz Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije kaže da je ratnim veteranima dosta ponižavanja i degradiranja ljudi koji su poštovali Ustav i odazvali se pozivu na mobilizaciju, otišli u rat i dali na raspolaganje ono najvrednije, a to je svoj život.

"Nećemo dozvoliti da nas bilo ko ponižava i omalovažava i pozivamo nadležne da nađu način za reprogramiranje, umanjenje ili otpis dugova svim ratnim veteranima. Istovremeno ima još nekoliko naših članova kojima se preti plenidbom imovine, pa ćemo slične akcije organizovati i ubuduće", najavljuje Vukelić.

  • -

    11.12.2014 11:21
    -
    a zasto svaki rodoljub ne uplati nesto u neki fond koji bi resavao ovakve probleme?

    lako je tapsati. ruke se tresu kada treba priloziti iz SVOG novcanika. tada nema ni rodoljuba
  • 1 NS

    11.12.2014 08:48
    TV ne bih gledao ni da mi plate
    Ekstra po svim kriterijumima, samo mi upada u oči da danas nekom zapleniti televizor je usluga.
  • Miladin Kovačević

    11.12.2014 08:13
    Kleveta
    Meni nije plaćeno milion dolara već 900 hiljada i nemojte da lažete! Osim toga isplatilo se zar ne? Mislim, ko bi šutirao i pljuvao protivničke igrače prošle godine da vam ja nisam došao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti