Razrešen Školski odbor Karlovačke gimnazije

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš razrešio je danas Školski odbor Karlovačke gimnazije i imenovao privremeni školski odbor, čiji mandat će trajati do imenovanja novog.
Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš razrešio je danas Školski odbor Karlovačke gimnazije i imenovao privremeni školski odbor, čiji mandat će trajati do imenovanja novog.

Rešenje je potpisano danas, 14. aprila, u skladu sa ovlašćenjima iz Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje obavestio je Opštinu Sremski Karlovci da je Školski odbor Karlovačke gimnazije u dva navrata doneo nezakonite odluke, čime su se stekli uslovi za njegovo razrešenje. Kako Opština nije pokrenula postupak razrešenja, pokrajinski sekretar razrešio je postojeći i imenovao privremeni školski odbor.

Podsetimo, Školski odbor Karlovačke gimnazije je 25. marta doneo odluku da za vršioca dužnosti direktora imenuje Slavicu Šokicu koja je nekoliko dana ranije, odlukom Pokrajinskog sekretarijata, smenjena sa te pozicije.

Školski odbor se tada sastao po nalogu pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša da bi imenovao vršioca dužnosti direktora, pošto je on, zbog kršenja zakona, smenio Šokicu. Podsećamo, Školski odbor prethodno nije prihvatio nalog sekretarijata i nije razrešio direktorku dužnosti.

Njilaš je smenio direktorku zbog, kako je naveo, kršenja propisa u slučaju učenice koja je u decembru izbačena iz škole zbog objavljivanja fotografija nastavnika praćenih uvredljivim komentarima.

  • vlada

    17.04.2015 16:13
    @Zemljoposednik
    Razumem da nemaš latinično pismo jer živiš preko pola sveta, ali mogu onda samo da zamislim koliko si upućen u situaciju u Karlovačkoj gimnaziji... A pod "slučajnim greškama" nisam mislio na te koje navodiš, i ja mislim da je pogrešno pisanje negacije glagola odraz teške nepismenosti - međutim, i dalje ignorišeš činjenicu da iste greške oko negacije, pa i gore (ona umobolna konstrukcija "srbski") prave i oni koji pružaju podršku školskoj upravi. Ako su neki prema tvojoj, sa ko zna koliko hiljada kilometara razdaljine sklepanoj teoriji, protiv direktorice jer ne vole srpski jezik, što ga ne vole ovi koji su za nju? Da nije možda u pitanju samo bahatost obe strane, pri čemu pokrajina ipak ima veći štap, a uprava škole se samo ku*či na prazno?
  • 17.04.2015 14:12
    Dokaz
    Treba ovo sve dokazati
  • Zemljoposednik

    17.04.2015 10:32
    iz Srema
    Mislio si kako pisemo srpski jezik engleskom abecedom, ako cemo da teramo mak na konac... pa recimo da neki od nas uopste nemaju potrebe da imaju instalisanu podrsku za srpski jezik na windowsu/androidu, pogotovo ako si u inostranstvu ili ako radis na racunaru iskljucivo na engleskom. Poenta je da se ovde javljaju navijaci pokrajinske ili republicke vlasti i komentarisu stvari u koje se ni ne razumeju ponajbolje a ni nisu nesto vezani uz dogadjaj, sto je vidljivo iz njihovog pisanja odnosno pravopisnih gresaka. Izvini ali svako ko ne zna kako se pise negacija glagola ili pridev/prilog ne pravi slucajno te greske, to je stvar njegovog neobrazovanja jer je to osnovna stvar koja se uci jos u osnovnoj skoli, i ne sasvim mala kao sto pokusavas da predstavis. Pretpostavljam da je jedan od razloga sto su ti ljudi protiv bivse direktorke gimnazije i to sto je ona profesor srpskog jezika a sasvim ljudski je da ne volis ono sto ne razumes i ne znas :p

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti