Robert Jung novi direktor Instututa u Kamenici

Robert Jung novi je vršilac dužnosti direktora Instituta za kadriovaskularne bolesti Vojvodine.
Robert Jung, istaknuti novosadski doktor i dosadašnji načelnik odeljenja za interventnu kardiologiju, imenovan je danas na sednici pokrajinske vlade za vršioca dužnosti direktora Instituta za kadriovaskularne bolesti Vojvodine.

Ovu informaciju potvrdila je za 021 pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Stanković Bariček.

"Na redovno raspisanom konkursu Upravni odbor nije dostavio Vladi predlog kandidata, jer jedini prispeli kandidat nije imao potpunu dokumentaciju, imao je grešku u konkursnoj dokumentaciji, tako da ona nije ni razmatrana. U takvim slučajevima se postavlja vršilac dužnosti", rekla je ona.

Doktor Jung je ranije izjavio da nije konkurisao na mesto direktora jer je zadovoljan poslom koji radi, ali pošto Institut nije uspeo da putem konkursa pronađe novog direktora, ako bude predložen, prihvatiće poziciju, jer kuća ne može ostati bez rukovodioca.

Bariček je objasnila da je dosadašnjoj direktorki Instituta Nadi Čemerlić Ađić istekao drugi po redu mandat na ovoj funkciji, te shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti ona ne može po treći put biti birana na ovu funkciju.

Zato je raspisan redovan konkurs za mesto direktora Instituta. Javio se samo jedan kandidat, doktor Aleksandar Nikolić, čija konkursna dokumentacija nije bila potpuna, te je u tom slučaju Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo po proceduri izabrao Roberta Junga za v.d.

021 iz Instituta nije uspeo da dobije potvrdu da li će Jung nastaviti da ujedno obavlja funkciju načelnika interventne kardiologije, već je portparol Instituta Goran Trajkovski objasnio da će se na kolegijumu koji sledi raspravljati o tome, kao i o raspisivanju novog konkursa za direktora.

Da podsetimo, poslednji period mandata sada već bivše direktorke Instituta obeležila je afera jer je direktorka skrivala informacije o visini zarade svog supruga, doktora Ota Ađića, zbog čega je kažnjena od strane Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

U medijima su se javile spekulacije ko će platiti kaznu, pa su pojedini mediji pisali da će to pasti na teret Instituta, a samim tim i poreskih obveznika. Međutim, 021 je od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo dobio zvanični odgovor, koji se može naći i na njihovom sajtu.

"Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju je dostavljen traženi izveštaj iz kog je utvrđeno da Institut nije blagovremeno dao tražene informacije od javnog značaja, zbog čega je plaćena kazna od 20.000 dinara na teret odgovornog lica za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja. Institut je postupio po zahtevu Poverenika kad mu je izrečena i dodatna novčana kazna od 180.000 dinara za nepostupanje. Ova kazna nije plaćena jer je u ostavljenom roku od 2 dana dostavljena tražena informacija i plaćena prvobitno izrečena novčana kazna", stoji na sajtu Pokrajinskog sekretarijata.

Zbog pomenute afere suprug bivše direktorke, Oto Ađić, dao je neopozivu ostavku na radno mesto u Institutu, gde je radio kao jedan od dva radiologa, nakon čega je u Institutu ostao samo jedan radiolog.

Danijela Stanković Bariček iz Pokrajinskog sekretarijata kaže da je manjak radiloga hroničan problem srpskog zdravstva, čije rešavanje je dodatno otežano predugom administrativnom procedurom zapošljavanja medicinskih stručnjaka. Portparol Instituta Goran Trajkovski za 021.rs je dodao da je ova zdravstvena ustanova poslala tri lekara na specijalizaciju, kako bi se osposobili za ovu vrstu posla. (Gordana Ćosić - gocacosic@021.rs)

  • Čast je čast

    31.07.2014 16:02
    a vlast je vlast
    ok. sve, ali on je DS-ovac
  • matori

    31.07.2014 06:07
    matori
    Posto sam ateista ali onaj sto postuje sve vernike pre cuvene sednice 88"a ni jednog novokomponovanog vernika ne postujem! tako da ne mogu da kazem"fala Bogu zdrav sam!"Ali tako je za sada sam zdrav I nadam se da ce moja deca ispostovati moju odluku da ni paru ne daju ovim danasnjim lekarima da me spasavaju! Radio sam, pardon moja zena I ja smo posteno radili, nismo bili krem Novog Sada ali nasoj deci nista nije falilo. Svi su se iskolovali na pravim priznatim fakultetima, na zalost sada su napolju i naravno da im je jako dobro..ali nas bole sto nisu ovde bez obzira sto svi stalno dolaze, sto nas dvoje stalno letimo amo tamo, sto sva nasa unucad divane naski.. to nije to !Da li treba da podsecam na dane kada je Kamenica bila uzor strucnosti: Goldman,Fajgelj, Dusan i Dragisa Atanackovic, onda mladja ekipa, nasa generacija samo sto mogu da se setim sada Tamara Vasic, Marta Antonic.. ma gde je sve to otislo?Jako dobro razumem kada je neko bolestan i kako porodica da sve od sebe da ga spase, ali to ne vredi.. to sve ide u taj prokleti autobus za Nis gde nas sve ismevaju, gde od nas prave orangutane!Da, Dacic lepo peva i Vucic igra sah ali mi od toga nemamo nista! Ne mi nego ni nasa deca, ni nasi unuci ni generacije iza nas.. sve su prodali a mi smo samo gledali....
  • 30.07.2014 21:01
    o dr Jungu svi pacijenti lepo govore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.