Ruska ekspedicija u Skupštini grada

Zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić primio je danas predstavnike Doma mladih zakonodavaca Saveta federacije Ruske federacije, koji u okviru projekta "Pobeda jedna za sve" putuju kroz države pobednice u Drugom svetskom ratu.
Zamenik predsednika Skupštine grada Miroslav Ilić primio je danas predstavnike Doma mladih zakonodavaca Saveta federacije Ruske federacije, koji u okviru projekta "Pobeda jedna za sve" putuju kroz države pobednice u Drugom svetskom ratu.

Kako je saopšteno iz Skupštine grada, projekat je posvećen pobedi nad fašizmom, kao i Danu pobede nad fašizmom, koji se obeležava 9. maja.

Tridesetak mladih, okupljeni u takozvanu "Medija ekspediciju", krenuli su iz Volgograda 30. marta, a u okviru putovanja beleže iskustva i susrete sa narodima koji su izvojevali pobedu u Drugom svetskom ratu. Učesnici projekta prenose i pisma veterana iz Drugog svetskog rata, a jedno takvo pismo uručeno je danas i veteranu u Novom Sadu.

Ilić je poručio da nam "ruski prijatelji čine veliku čast dolaskom" i dodao da danas postoje opasne pojave koje nastoje da Srbima i Rusima oduzmu istorijsko pravo pobednika i boraca za slobodu, te da nam nametnu krivicu i odgovornost za Drugi svetski rat. - To je zato što se zapadni model slobode i naš, istočno-pravoslavni, suštinski razlikuju. Oni su slobodu nametali i to rade i danas. Mi smo narodima slobodu donosili i objavljivali kao poklon. To je i danas lako proveriti. Najveće žrtve u čitavom 20. veku u borbi za slobodu podneli su upravo Srbi i Rusi, kako u vojnom tako i u civilnom pogledu - objasnio je on.

Ispred Medija ekspedicije, na gostoprimstvu se zahvalio Konstantin Repin, objasnivši da kroz Srbiju putuju tri dana. - To je malo da se uživa i druži sa srpskim prijateljima, ali nam je dovoljan i jedan dan da osetimo prijateljstvo i ljubav u Srbiji - poručio je Repin.

  • Nebojša

    18.04.2015 21:07
    "danas postoje opasne pojave koje nastoje da Srbima i Rusima oduzmu istorijsko pravo pobednika i boraca za slobodu"
    To je zato što nam je preCednik četnički vojvoda, mister kontradiktornosti. O ostalim spodobama, da i ne govorim. Šta se pravite svi blesavi, nazovite stvari pravim imenom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti