SNS traži smenu vlasti u Beočinu

Petnaest odbornika Skupštine opštine Beočin predalo je danas zahtev za sazivanje sednice lokalnog parlamenta jer smatraju da je došlo vreme za formiranje nove skupštinske većine, saopštio je novosadski odbor Srpske napredne stranke.
Petnaest odbornika Skupštine opštine Beočin predalo je danas zahtev za sazivanje sednice lokalnog parlamenta jer smatraju da je došlo vreme za formiranje nove skupštinske većine, saopštio je novosadski odbor Srpske napredne stranke.

Zahtev je potpisalo 15 odbornika SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije i Romske demokratske stranke, piše u saopštenju SNS-a. U saopštenju se navodi i poimenični spisak odbornika koji su potpisali zahtev.

Predsednica Skupštine opštine Beočin Vidana Nedić izjavila je u subotu uveče da je dobila pretnje smrću od nepoznatih osoba i dodala da Srpska napredna stranka (SNS) vrši veliki pritisak na odbornike DS-a, kako bi preuzela lokalnu vlast. "Dobila sam telefonski poziv, anonimni muški glas mi je pretio smrću i govorio gadosti koje ne mogu ni da ponovim. Potom sam primila nekoliko SMS-ova sa nepoznatog broja telefona, u kojima su mi takođe pretili i teško me vređali", kazala je Nedić. Dodala je da je i njen brat dobio anonimne pretnje, u kojima su mu nepoznate osobe kazale da mu je "bolje da me čuva da me ne bi obilazio na groblju".

Od 2012. godine u Beočinu je na vlasti koalicija DS-a, Demokratske stranke Srbije i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Tu koaliciju podržavaju i dva nezavisna odbornika.

Vidana Nedić je kazala da su se pritisci na odbornike DS-a naročito pojačali od pre mesec i po dana, otkako je za novog poverenika lokalnog odbora "naprednjaka" imenovan Mitar Milinković. "Od tada traje stalni pritisak na sve odbornike DS-a, nudi im se novac, radna mesta, dolazi se u kuću, zove se telefonom", kazala je Nedić i dodala da su dva odbornika demokrata "podlegla pritiscima" u poslednja tri dana i prešli u SNS.

  • Боже опрости им,

    19.12.2014 15:21
    јер не знају шта раде.
    Јадни су становници беочинске општине са оба табора,сви до једног од зла оца и још горе мајке.Направили си од места Содом и Гомор,легло мита,корупције,крађе,курварлука,нерада,неморала,негативне селекције... не постоји нити једна ситница коју бих и поред свог труда споменуо као позитивну.Истини за вољу беочинци ничим и не заслужују бољу власт,годинама мазохистички подржавају најгори шљам а исмевају стручност,доследност,поштење...мада у том смислу деле судбину читаве Србије.Шта треба учинити? Треба одредити ко су људи који могу донети бољитак,клечећи их молити да се кандидују за најодговорније функције,таквих нема у политичким странкама,помоћи их и подржати.
  • 16.12.2014 08:16
    Ovo su poznate, stare radikalske metode kojima se služi ova banda. Prst na čelo na sledećim izborima. Demokrate, vi ste svojim činjenjem/nečinjenjem doveli ove na vlast. Gledajte da sledeći put kada vam ukažemo poverenje - ne bude opet isto. Nadam se da smo svi naučili nešto iz ovog SNS perioda vladavine. Još uvek nas ima više koji nismo u nekoj sprezi/poslovima sa politikom. Pokažimo im na sledećim izborima da nismo dupeglavci. Jedino me brine da ova vesela koalicija neće mirnim putem otići sa vlasti.
  • Džoni Vajsmiler

    15.12.2014 19:16
    BEDNO OD SNS-A
    Umanjili su plate i penzije (oteli od zaposlenih i od penzionera) da bi imali za podmićivanja i za zastrašivanja, a u cilju prekomponovanja opšinskih vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti