Sa ulica Novog Sada dnevno se ukradu tri bicikla

U Novom Sadu svakog dana, u proseku, budu ukradena tri bicikla, a najviše ih nestane u centru i na Detelinari, podaci su policije.
U Novom Sadu svakog dana, u proseku, budu ukradena tri bicikla, a najviše ih nestane u centru i na Detelinari, podaci su policije.

Prosečno, 15 odsto bude pronađeno.

Kradu ih najčešće zavisnici i socijalni slučajevi koji se trude da ukradeni bicikl odmah prodaju ljudima koji žive van Novog Sada. Tu su posebno zanimljivi građevinski radnici koji mogu lako da ih odvezu iz grada, pa preko njih obično završavaju na jugu zemlje.

Krađa bicikala u poređenju sa prošlom godinom je u blagom opadanju jer policija sada goni i za krivična dela veća od 5.000 dinara, a ne od 15.000 kako je ranije bilo. Uz to, u Novom Sadu od pre nekoliko meseci funkcioniše registar kradenih stvari u koji se upisuju serijski brojevi bicikala, pa policajci sada mogu legitimisati i proveravati kakvi se sve dvotočkaši kotrljaju po ulicama.

Policija inače razlikuje dva perioda u krađi bicikala. Prvi je od marta do oktobra kada bicikli uglavnom nestaju sa javnih površina, a drugi od novembra do februara kada lopovi ulaze u zgrade, biciklane i hodnike.

  • 25.08.2014 12:48
    Pre tacno 10 meseci mi je ukraden bicikl ispred stana,zakljucan sa dve sajle za oba točka na rešetke od ograde stepeništa.i pored jasno vidljivog lica na snimku od nadzorne kamere sa ulaznih vrata od zgrade,i potom ceo postupak snimljen kamerom ,dečko stoji na ulaznim vratima od zgrade i mobilnim telefonom cima LOPOVa da ga upozori kad neko udje u zgradu,potom iznošenje bicikla jer od brzine nije uspeo da razmrsi sajlu iz točka,pa ga nije mogao ljudski izgurati!!!!!nisu ga našli-
    i da bi mi u SUP DETELINARA ljubazno rekli da odem na NAJLON PIJACU možda ga tamo nadjem,kao da sam ja službeno lice za izvršenje hapšenja ili traganja za istim lopovom. Samo mi nije jasno,ako sam ima odnela ceo materijal narezan na DVD kako ga nisu mogli ni za 10 meseci identifikovati.
  • 1 NS

    25.08.2014 06:55
    Ispod 5000
    Meni dugo nisu ukrali, valjda zato što ne smem ni da ga nazovem biciklom :)
    Crni humor na stranu, ipak ne treba potceniti ni tu opciju - mučiti se sa krntijom ali bar znaš da lopovima nije interesantan.
  • 24.08.2014 14:22
    dobra brava
    bicikl 30-100€ = brave 20-50€ , bicikl 100-300€ = brave 50-100€, bicikl +300€ brave 100€ + 50€ buba za gps praćenje, ne ostavljati bez nadzora duže od 15 minuta bilo kad bilo gde.
    bicikl preko 500€ stavi iza protivprovalnih vrata u kuću ili stan :)

    uvek vezati sa dva različita sistema i u 99% slučajeva biće sve ok. na duže zimske periode pomaže skidanje pedala i sedišta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.