Sahranjen Ilija Pantelić

Legendarni golman Vojvodine i fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ilija Pantelić, koji je preminuo pre dva dana u 72. godini, sahranjen je danas na Novom Groblju.
Legendarni golman Vojvodine i fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ilija Pantelić, koji je preminuo pre dva dana u 72. godini, sahranjen je danas na Novom Groblju.

Prethodno je održana komemoracija, a velika sala Master centra Novosadskog sajma bila je tesna da primi sve one koji su želeli da odaju poslednju poštu Velikom Panti.

Pored rodbine, nekadašnjih saigrača i prijatelja, te članova rukovodstva i fudbalera Vojvodine komemoraciji su prisustvovali Dragan Džajić, Vladica Popović, Zoran Filipović, Ilija Petković, Tomislav Karadzić, Vladimir Petrović Pižon, Savo Milošević, Zoran Laković, Miloš Šestić, Miroslav Tanjga, Ivan Ćurković, Dragan Pantelić i brojne druge ličnosti iz sveta fudbala, ali i drugih sportova poput nekadašnjih boksera braće Kačar, Tadije i Slobodana ili odbojkaša Vase Mijića.

Prisutnima se prvi obratio predsednik Upravnog odbora FK Vojvodina Zoran Šćepanović, koji je rekao da je odlaskom Ilije Pantelića Vojvodina pretrpela nenadoknadiv gubitak. "Panta je bio naš svetionik oko koga smo se okupljali i sa kojim smo bili sigurniji", rekao je Šćepanović, dodajući da će Ilija Pantelić ostati večno upamćen kao jedna od najvećih ličnosti fudbalskog kluba Vojvodina.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da je Ilija Pantelić bio džentlmen na golu i ljudina van terena i dodao da se još pamti da je kao golman postigao tri gola iz penala u meču sa zagrebačkom Tresnjevkom i tako zabeležio het-trik, što u našem fudbalu nikom pre i nikom posle nije pošlo za rukom. "Za Pantu je, nažalost takođe pokojni, Vujadin Boškov govorio da je to najbolji golman koga smo ikada imali", rekao je Karadžić.

Dragan Džajić je rekao da je Ilija Pantelić otišao u legendu i da je bio veliki čovek i veliki sportista. "Sećam se da smo 1968. godine sa reprezentacijom stigli do dvostrukog finala Evropskog prvenstva sa Italijom, a da smo pre toga pobedili Englesku. Imali smo sigurnost jer smo na golu imali takvog golmana kao što je Ilija Pantelić i znali smo da je naša mreža dobro zaštićena kada je on na golu, a to mnogo znači za svaki tim", rekao je Džajić. On je kazao da ga još od tih godina i reprezentativnih nastupa veže neraskidivo prijateljstvo sa Ilijom Pantelićem, a posebno je istakao činjenicu da je ga je francuska Bastija svojevremeno angažovala upravo na preporuku Ilije Pantelića.

Ilija Pantelić je sa Vojvodinom 1966. godine osvojio prvu titulu šampiona države u istoriji kluba, za reprezentaciju Jugoslavije branio je 18 puta, bio je na golu i selekcije sveta, a osim Vojvodine čuvao je mrežu i francuskih klubova Olimpika iz Marselja, Pari Sen Žermena i Bastije.

  • vosa

    20.11.2014 17:16
    legenda
    Legendo, pocivaj u miru !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti