Šarićeva vila na Tatarskom brdu za decu sa posebnim potrebama

Još jedna od oduzetih vila narko-bosa Darka Šarća na Tatarskom brdu dobila je svoju novu namenu i služiće kao Centar za rehabilitaciju Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".
Još jedna od oduzetih vila narko-bosa Darka Šarća na Tatarskom brdu dobila je svoju novu namenu i služiće kao Centar za rehabilitaciju Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović".

Vila od nekoliko stotina kvadrata u Ulici Ladislava Demenšara broj 6, od ove nedelje služiće deci sa smetnjama u razvoju, osobama sa invaliditetom i njihovim roditeljima.

Direktorka škole "Milan Petrović", Slavica Marković, kaže da su velelepno zdanje koje je Ministarstvo pravde oduzelo Šariću dobili na korišćenje do daljeg. Ta višespratnica nalazi se u krugu još tri kuće poznatog narko-bosa koje već koriste gradske ustanove i organizacije.

- Svakako će nam pomoći da obogatimo naš sadržaj za razne druge aktivnosti, a pogotovo da intenziviramo saradnju s porodicama naših učenika. Ovo će biti mesto gde će škola i roditelji učiti jedni od drugih - kaže Markovićeva.

Deca i omladina će ovde dobiti specijalizovane prostore gde će moći da koriste rehabilitaciju u bazenima, učestvuju u programima savladavanja socijalnih veština, dok direktorka najavljuje i saradnju sa drugim školama. - Planiramo da pozivamo na druženje i učenike drugih škola. To će biti inkluzivni deo sadržaja, pravićemo predstave, učiti plesove i raditi sve ono u čemu su naša deca nadarena - objašnjava Markovićeva.

Škola "Milan Petrović" je pored ove kuće na korišćenje dobila i jedan Šarićev stan. Na Tatarskom brdu 2010. godine oduzete su tri vile Darka Šarića procenjene na nekoliko miliona evra. U jednoj borave mališani oboleli od raka koji se leče u Dečjoj bolnici, dok druge dve koriste Centar za socijalni rad i Omladinski centar.

  • 29.09.2014 09:03
    Isto je moglo da se uradi i sa vilom u Šilerovoj ulici u Zemunu, ali je članovima tadašnje Vlade, umešanim u ubistvo premijera Đinđića, bilo preče da što pre unište dokaze o saradnji sa zemunskim klanom.
  • 29.09.2014 06:53
    E neka su jednom nešto pametno uradili...
  • Rački 41

    29.09.2014 06:39
    Čudno
    kako su te vile procenjene na nekoliko miliona evra, a nalaze se u petoj stambenoj zoni(za porez)?, a moja straćara u Petrovaradinu je druga zona!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti