Savate klub Vojvodina na prijemu u Gradskoj kući

Za istaknute sportiste Savate kluba "Vojvodina" priređen je prijem u Gradskoj kući. 

Za istaknute sportiste Savate kluba "Vojvodina" priređen je prijem u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Predragom Svilarom razgovarao sa njima o pripremama za predstojeće takmičenje u tom sportu, koje se održava u Francuskoj 4. juna, kao i o učešću na Evropskom prvenstvu u septembru 2015. godine u Mađarskoj.

"Veliko je zadovoljstvo ugostiti članove jednog od najtrofejnijih savate klubova u našoj zemlji. Ponosni smo što u našem gradu deluje takav klub koji ostvaruje sjajne rezultate, kako na nacionalnim, tako i na svetskim prvenstvima. Ovo je mali znak pažnje i podrške sjajnim devojkama i momcima, kao i rukovodstvu kluba za sva ona takmičenja koja su pred njima. Njih očekuju brojni izazovi u narednom periodu, a ja sam ubeđen da će Savate klub "Vojvodina" na najbolji način predstaviti svoj klub, grad i državu, kao i da će i dalje služiti za primer klubovima, ne samo u toj sportskoj disciplini, već i u drugim sportovima", rekao je Vučević čestitavši sportistima na svim postignutim rezultatima do sad i poželeo im sve najbolje na narednim takmičenjima.

Predsednik Savate kluba "Vojvodina" Maja Odžić se zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla kontinuiranu podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

"U našem klubu trenira oko 80 savatista, rekreativaca i takmičara oba pola od najmlađih do najstarijih uzrasnih kategorija. Klub ima nacionalnih i regionalnih šampiona i oko 350 medalja sa domaćih prvenstava. Savate klub "Vojvodina" je do sada organizovao Prvenstvo Sveta u savateu 2009. godine, a svake godine od osnivanja organizujemo i minimum jedno nacionalno prvenstvo. Za 2016. godinu organizovaćemo Evropsko prvenstvo za kadete uz podršku Grada Novog Sada, a uz istu podršku, od septembra ove godine ćemo u klubu sprovesti jedan projekat u okviru kojeg sva deca do 12 godina neće plaćati članarinu – rekla je Maja Odžić.

Savate klub "Vojvodina" učestvuje na takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu od 2004. godine i već 10 godina je nauspešniji savate klub u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti