Savetnik direktora Sajma sedam meseci nije došao na posao

Dragan Bračika, savetnik bivšeg direktora Novosadskog sajma, sedam meseci nije dolazio na posao, ali je redovno primao platu.
Dragan Bračika, savetnik bivšeg direktora Novosadskog sajma, sedam meseci nije dolazio na posao, ali je redovno primao platu.

Po evidenciji radnog vremena zaposlenih u Novosadskom sajmu, Bračika nije bio na poslu 1.961 radni sat.

- Zaposleni se prilikom dolaska na posao redovno prijavljuju posredstvom indentifikacionih kartica. U listingu za prošlu godinu smo videli da savetnik direktora nije dolazio mesecima na posao, a plata mu je 65.000 dinara. Osim toga, ima mobilni telefon preduzeća, a koristio je nekoliko puta službeni automobil - kaže predsednik Samostalnog sindikata u ovom preduzeću Siniša Tomašević.

Tomašević podseća da je u vreme kada je savetnik direktora imao minuse u radnoj listi, 36 radnika poslato na prinudni odmor. - Ti radnici su početkom septembra dobili rešenja da su na plaćenom odsustvu zbog smanjenja obima rada. Primali su 40 odsto manje plate. S druge strane, savetnik direktora je dobijao redovnu platu - kaže Tomašević.

On dodaje da je Bračika dobio posao dok je bio član Pokreta socijalista, a sada je član SNS. Novi direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković kaže da je zatražio listing dolazaka radnika i da će uskoro imati detaljnije informacije. Bračika nije želeo da komentariše ova saznanja.

U Novom Sadu ima nebrojeno istih primera, ljudi koji su se zaposlili preko partije ili veze, redovno primaju platu, a nikada ne dolaze na posao. Ako i u vašem preduzeću ima takvih, pišite nam na radio021@021.rs

Komentari 109

  • laki

    22.02.2015 16:33
    patriota
    Dno Dna.
  • čitalac klasičnih štiva

    12.02.2015 10:40
    Što rekli stari ljudi...
    ...ko zna zašto je dobro što nije dolazio na posao...
  • 12.02.2015 02:01
    car
    posteniji je od vas koji ga kritikujte iz zavisti i zlobe...covek zna da nicemu ne sluzi pa kaze "sto da smetam"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti