Sirene redovne u Novom Sadu

Na pritužbe Novosađana da poslednjih nedelja mnogo više nego pre čuju sirene hitnih službi na ulicama, u Hitnoj pomoći navode da je sve normalno i da nema razlike u odnosu na raniji period.
U novosadskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć navode da rotaciju i sirene ne koriste češće nego inače.

Na pritužbe Novosađana da poslednjih nedelja mnogo više nego pre čuju sirene hitnih službi na ulicama, u Hitnoj pomoći navode da je sve normalno i da nema razlike u odnosu na raniji period.

Portparolka Mirjana Bursać kaže za 021.rs da zvučnu i svetlosnu signalizaciju koriste urgentne ekipe kada idu ka i od pacijenta, kada treba da prođu kroz saobraćajnu gužvu.

- Ekipe Hitne pomoći koriste zvučnu i svetlosnu signalizaciju kad god idu na intervenciju ka pacijentu i kad idu sa pacijentom prema bolnici. To su situacije u kojima koristimo rotaciju i sirene, odnosno to su situacije kada vozilo prelazi dozvoljenu brzinu u gradu od 50 kilometara na čas da ne bi ugrožavali saobraćaj, da bi nas čuli i videli na vreme. Ništa to nije češće nego ranije - kaže portparolka Hitne pomoći.

Navodeći da statistika pokazuje da je Hitna pomoć prethodnih nedelja imala prosečan broj poziva za ovu godinu, ona dodaje da građani treba da znaju da kroz Novi Sad prolaze i ekipe Hitnih službi iz drugih opština u Vojvodini koje dovoze pacijente u Klinički centar.

U policiji i vatrogasnoj brigadi takođe navode da nije povećan broj intervencija što bi značilo da ima i više slučajeva korišćenja rotacije i sirene na vozilima.

Komentari 109

  • Jelena

    07.07.2020 09:45
    Sok usred noci
    Pitam se dali gradjani imaju pravo na svoj mir u ovoj drzavi. Jasno mi je da vozilo hitne pomoci u izuzetnim situacijama mora ukljuciti sirenu ali da to konstantno rade, bez nuzne potrebe, sem licnog razloga, nije u redu prema gradjanima. Koja je potreba da ukljuce sirenu nocu u dva, tri sata kada su na cesti, prakticno, sami. To se svake noci desava na Bulevaru Patrijarha Pavla u NS. Strasno je i zamisliti kako se osecamo svi mi, koje u to doba, probudi sirena iz najdubljeg sna. Zar to direktno ne utice na necije zdravlje? Sramota!
  • 15.12.2014 16:52
    Meni se bas svidjaju sirene, taman malo razbiju ovu monotoniju i mrtvilo ovog grada duhova/zombija
  • Brus Vilis

    15.12.2014 16:01
    @Tehnicar
    "U nekim drzavama napadi na ustanove od vitalnog znacaja (hitna pomoc, policija, vojska) su PROTIVUSTAVNE!!!"

    Naravno, u tim državama probleme rešavaju tako što isteraju tenkove na trgove i pregaze demonstrante.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti