Skup medicinara kao promocija Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu u četvrtak, 19. februara sa početkom u 10h, biće održan Skup medicinara, manifestacija koja ima za svrhu promociju Medicinskog fakulteta, uz učešće aktivnih i svršenih studenata Fakulteta, kao i medicinskog osoblja svih profila.

Na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu u četvrtak, 19. februara sa početkom u 10h, biće održan Skup medicinara, manifestacija koja ima za svrhu promociju Medicinskog fakulteta, uz učešće aktivnih i svršenih studenata Fakulteta, kao i medicinskog osoblja svih profila.

"Cilj manifestacije je popularizacija Novog Sada, kao univerzitetskog centra u inostranstvu, i povećanje broja inostranih studenata na Novosadskom Univerzitetu", rekli suza 021 organizatori ove manifestacije.

Posetioci skupa moći će takođe da potpišu donorske kartce kroz projekat "Budi donor! Postani heroj!" koji Savez studenata Medicinskog fakulteta podržava.

Projekat "Budi donor! Postani heroj!" pokrenut je kao podrška programu transplantacije i donacije organa, kako bi se ukazalo na značaj podizanja svesti građana o transplantaciji i donaciji organa.

Statistički podaci ukazuju da je sve veći broj mladih, pogotovo dece koja čekaju na novi organ, a samo 10 %  ljudi koji se nalaze na listama za čekanje dožive da dobiju šansu za novi organ. Ovo je jedina oblast medicine koja zahteva aktivno učešće građana.Zbog toga samo sveobuhvatnom kampanjom uz podršku vladinih, nevladinih institucija, istaknutih pojedinaca, muzičara, sportista, književnika i drugih, može se doprineti razvoju ovog programa.

Inicijativa je potekla od studenta medicine iz Izraela , koji želi na promoviše Medicinski fakultet i Univerzitet u Novom Sadu u svetu. On je nedavno diplomirao a cilj mu je da i drugi studenti iz sveta dođu i studiraju na novosadskom fakultetu.

Očekivanja medicinara su da će se u četvrtak na Medicinskom fakultetu okupiti preko 250 studenata.

  • student medicine

    19.02.2015 22:02
    @dj
    To što tvoji prijatelji ne daju krv, tj njih 10-ak nije ok da generalizuješ 3,5 hiljade studenata. Medicinski Fakultet je prošle godine proglašen za najhumaniju sredinu za davalaštvo krvi i prvi smo među fakultetima na univerzitetu, pritom mi nemamo oslobađanje plaćanja prijave ispita kao kod nekih fakulteta (besplatne su kod nas, naš Savez se izborio za to) nego je sve bilo čista dobra volja.
    Prema tome, bez zlih tonova, jer ovaj sjajni momak je čist primer mladog čoveka koji je hteo da ostane da radi ovde, a zbog zaposlenja mora da se vraća za Izrael jer će tamo dobiti sve.
    Ovo sa Nemačkom, Norveškom... kontam da je bila ironija, ali šta ti hoćeš, da posle mukotrpnih studija ostanemo ovde da pasemo travu ili šta? Učlanjujemo se u stranke i pijemo tebi krv? :)
  • dj

    18.02.2015 09:18
    Dobrovoljni davalac krvi sam i imam desetak prijatelja koji su završili medicinski fakultet/ili još studiraju isti. Pitam ih tako da li su i oni dobrovoljni davaoci, pošto oni to trebaju da podstiču i promovišu. Odgovor svakog od njih je bio NE, kategorično. Zašto, ne znam, ali imaju nekakvu odbojnost i nevericu prema celom tom procesu. Uzgred, koja je perspektiva svršenih studenata medicinskog fakulteta u Srbiji? Da dobije papire za Norvešku i Nemačku? Ili da ode u Izrael.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti