Stabilno stanje policajca ranjenog na Adicama

Zdravsteno stanje policajca Ivana Mičića, koji je u subotu ranjen prilikom intervencije, stabilno je i zadovoljavajuće, rečeno u Urgentnom centru KC Vojvodine.  
Zdravsteno stanje policajca Ivana Mičića, koji je u subotu ranjen prilikom intervencije, stabilno je i zadovoljavajuće, rečeno u Urgentnom centru KC Vojvodine.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić bili su danas u Kliničkom centru Vojvodine kako bi posetili povređenog policajca, koji je prilikom obavljanja službenog zadatka zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Vučević i Krstić nisu bili u prilici da vide povređenog policajca, ali su zato od bolničkog osoblja saznali da mu je stanje stabilno. "Trećeg postoperativnog dana, njegovo stanje je nepromenjeno, ne pogoršava se i redovno se prati njegov napredak. On je svestan i komunicira, a najvažnije je što su prognoze lekara optimistične i što sve ide u pravcu oporavka", rekao je gradonačelnik i dodao da je sada najvažnije da se počinilac krivičnog dela adekvatno kazni od strane nadležnih organa kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Odgovarajući na konstataciju novinara da to nije prvi takav napad na policajca u Novom Sadu, Vučević je rekao da se to nije desilo prvi put i dodao da je "mogućnost napada na policijske službenike, nešto o čemu mora otvoreno da se razgovara kako bi se problem rešio". "Ukoliko Policijska uprava bude zatražila da joj se obezbedi dodatna količina zaštitnih prsluka i druge neophodne opreme, nema razloga da grad u tome ne pomogne", rekao je Vučević.

Načelnik Policijske uprave Krstić je obavestio novinare da je napadača na policajca saslušao tužilac i da će biti priveden nadležnom sudiji i naglasio da je ipak najvažnije da je povređeni policajac sve bolje. Krstić je istakao da policija, kada je reč o zaštitnim merama, očekuje da "država pređe sa reči na dela i da ne budemo više glineni golubovi". On je dodao da se u tom pogledu očekuje adekvatna reakcija državnih organa, jer "napad na policajca je i napad na državu".

Krstić je napomenuo da je policijska intervencija u subotu bila rutinska situacija, odnosno intervencija po pozivu građana za svađu u kući, kakvih je dnevno više od stotinu. Da podsetimo, incident se dogodio u naselju Adice, gde je povređeni policajac, sa još jednim kolegom došao na rutinsku intervenciju po pozivu jedne žene. Iako ranjen, policajac je uspeo da odreaguje i uzvrati, i tom prilikom rani napadača, a potom je hitno operisan u Urgentnom centru i smešten u jedinicu intenzivne nege.

  • sanja

    22.04.2014 07:47
    svaka cast na ljudskosti!
  • mary

    21.04.2014 22:05
    Morace da se menja zakon kako bi policajci imali vecu zastitu prilikom intervencija. I sudovi bi trebali stroze da kaznjavaju pocinioce napada na sluzbeno lice.
  • 21.04.2014 21:17
    javna tajna kc vojvodine
    aca dijagonala sa cukom pravio urgentni centar i svud postavio svoje ljude trojance npr u obezbedjenje pa kontrolisu sa imenjakom acom, koji je proteran zborg lopovluka iz vise ns firmi,reketiraju naplacuju posete teskim bolesnicima, napravili naoruznu bandu u klinickom centru koja sve plasi i reketira, nevidjeno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.